Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost majorat salariul mediu statistic al funcționarilor publici

28 dec. 2016,, 15:40   Economie
4955 1

La propunerea Ministerului Muncii, Guvernul a aprobat modificări în hotărîrea Guvernului nr.331/2012 privind salarizarea funcţionarilor publici.


În suma salariului anual al funcționarilor publici se vor include toate plățile salariale primite anual. Iar concretizarea respectivă vine să asigure executarea prevederilor Legii cu privire la salarizarea funcționarilor publici.

În conformitate cu hotărîrea Guvernului nr.331/2012, ce reglementează salarizarea funcționarilor publici și prevede că funcționarii publici pot să primească anual un premiu egal cu 10% din salariul anual, proporțional timpului lucrat de facto pe parcursul anului. Această normă este în vigoare din anul 2016.

În scopul asigurării aplicării corecte a legii salarizării funcționarilor publici și a prevederilor hotărîrii respective cu privire la salarizare, a fost propus ca în timpul lucrat de facto, pentru determinarea premiilor anuale, în plus la acele zile cînd funcționarul public de facto a fost la serviciu, să se includă și timpul în care funcționarul nu a fost la serviciu (a fost în concediu sau la învățătură, în deplasări de serviciu, a executa unele însărcinări de serviciu sau obștești) și lui pentru aceasta se menținea salariul mediu sau parțial.

Respectiv și în suma salariului anual pentru calculul premiilor anuale pentru funcționarii de stat se va include:
- salariul de funcție,
- adaosul pentru calificare,
- adaosul pentru munca în colectiv,
- indemnizație pentru concediu,
- suplimentul pentru atribuțiilor suplimentare, în conformitate cu funcțiile vacante,
- adaosul pentru lucrul în afara timpului de serviciu sau în timpul concediului și/sau în zilele de odihnă, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu,
- premiile anuale, achitate în anul precedent.

Din care considerente s-a ținut cont la introducerea acestor completări?

Statistic se va majora salariul mediu pentru funcționarii publici, și acesta va fi un bun indicator. Iar tuturor funcționarilor publici li se va majora premiul anual pentru muncă sîrguincioasă, fapt despre care ei urmează să țină minte și să mulțumească Ministerului Muncii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?