X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Liberalii resping acuzațiile lui Șalaru

27 dec. 2016,, 13:10   Politică
6392 11

Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu neagă că demisia lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării este rezultatul unei pretinse cooperări dintre Mihai Ghimpu și Igor Dodon, notează NOI.md.


„Nu se poate vorbi în niciun caz de vreo relație PL-Dodon și de asta vă veți convinge. PL nu a participat la ceremonia de învestire a președintelui, Dodon nu este președintele nostru. PL va fi într-o permanentă opoziție identitară față de cel mai antiromân președinte pe care l-a avut vreodată Republica Moldova”, a comentat Munteanu.

Liberalul a mai precizat că această demisie nu a survenit în urma unui conflict dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, dar este legată de relația dintre PL și Șalaru.

„Dumnealui a fost demis cu 99,9% de voturi la Consiliul Republican al PL. Dacă are atîția «adepți» în partid, unde sînt aceștia? Regretăm că dl Șalaru nu înțelege și este disperat să atragă atenția presei asupra sa”, a adăugat Munteanu.

Politicianul a mai remarcat că, potrivit normelor constituționale, președintele este obligat să demită orice ministru odată cu pierderea încrederii politice, dacă există un demers al prim-ministrului în acest sens.
Totodată, susține el, șeful statului este obligat să numească un alt ministru propus de prim-ministru, fără a face aprecieri politice sau de alt gen.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?