X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon l-a demis pe ministrul Apărării Șalaru

27 dec. 2016,, 09:35   Politică
7810 12

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi un decret prin care l-a demis pe ministrul Apărării, Anatol Şalaru.

Potrivit unui mesaj, postat pe o rețea de socializare, motivul demiterii l-a constituit solicitarea venită din partea liderului PL, Mihai Ghimpu.

”Cîteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, susține Igor Dodon în postarea sa.

Un al motiv, potrivit șefului statului este politica deschisă pro-NATO a lui Anatol Șalaru, dar și faptul că ministrul apărării a pledat în repetate rânduri pentru unirea Republicii Moldova cu România.

”Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste.

Toate aceste lucruri sînt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent și suveran, care are specificate clauze clare în Constituție cu privire la neutralitate”, se mai spune în postarea lui Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?