X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fostul spicher al APG a contestat hotărîrea instanţei de judecată

27 dec. 2016,, 08:45   Politică
2511 0

Fostul preşedinte al Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Dmitri Constantinov a contestat luni hotărîrea Curţii de Apel Comrat prin care rezultatele alegerilor la secţia de votare Nr. 1/2 din Comrat, unde a candidat el, au fost declarate nevalabile.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Constantinov a spus că alegerile în APG au fost "dificile" şi "murdare".

„În Găgăuzia nu s-a mai întîmplat ca după alegeri să fie pornite cauze penale, iar participanţii activi la alegeri să fie puşi după gratii. Nu vor găsi niciun fel de dovezi, pentru că nu au fost niciun fel de încălcări", susţine politicianul.

El a menţionat că depoziţii dau persoane din rîndul susţinătorilor deputatului Partidului Democrat, Nicolai Dudoglo.

"Dacă depoziţiile unor asemenea martori vor fi luate în serios, atunci nu cetăţeni vor fi cei care aleg deputaţii, ci procuratura. Pentru anularea alegerilor trebuiau să fie prezentate dovezi precum că încălcările au influenţat asupra rezultatelor. Cele ce sînt aduse în instanţă sub formă de argumente se vor sparge ca un balon în instanţa superioară. Ce-i drept, nu sînt sigur că această instanţă se află în Moldova. Hotărîrea Curţii de Apel Comrat a fost deja atacată la Curtea Supremă de Justiţie. Dacă voi fi nedreptăţit şi acolo, voi ajunge pînă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a promis politicianul.

Rezultatele alegerilor din 4 decembrie au fost contestate de adversarul lui Constantinov, Vitali Dragoi, care este numit în autonomie drept o creatură a lui Dudoglo.

Vineri, Curtea de Apel Comrat a declarat drept nevalabile cele 14 mandate de deputat în APG, aleşi pe 4 decembrie, în turul doi de scrutin. Ţinînd cont de mandatele confirmate anterior ale celor 17 deputaţi aleşi pe 20 noiembrie, noua componenţă a APG ar putea să-şi înceapă activitatea cu 31 din 35 de deputaţi. Data alegerilor în patru circumscripţii electorale, inclusiv în circumscripţia lui Constantinov, încă nu a fost stabilită.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?