Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul Japoniei, vizită istorică la Pearl Harbor

26 dec. 2016,, 21:00   Externe
2380 1

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, începe luni o vizită istorică în Statele Unite, urmînd a deveni primul lider nipon care se va reculege la baza americană navală de la Pearl Harbor, la 75 de ani distanță de la atacul militar japonez care a determinat intrarea SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, începe luni o vizită istorică în Statele Unite, urmând a deveni primul lider nipon care se va reculege la baza americană navală de la Pearl Harbor, la 75 de ani distanță de la atacul militar japonez care a determinat intrarea SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vizita lui Abe are loc la jumătate de an distanță de când președintele SUA, Barack Obama, s-a recules la Memorialul Păcii de la Hiroshima, orașul lovit de bomba atomică americană în dimineața zilei de 6 august 1945.

"Nu trebuie să repetăm ororile războiului. Vreau să îmi exprim determinarea în timp ce privim spre viitor și să trimit un mesaj cu privire la valoarea reconcilierii americano-japoneze", a declarat Abe pe 5 decembrie, când a anunțat vizita sa în SUA, în statul Hawaii, notează New York Times.

Oficialii echipei guvernamentale de la Tokyo au precizat însă, că asemenea vizitei lui Obama, această vizită istorică va fi una ”de reculegere, și nu pentru a prezenta scuze”, scrie CaleaEuropeana.ro.

Pe 7 decembrie s-au împlinit 75 de ani de la atacul japonez asupra bazei navale americane de la Pear Harbor, atunci când marina japoneză a desfășurat operațiunea Hawaii în urmă căreia peste 2.000 de militari americani au murit și mai multe nave militare americane au fost scufundate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?