Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un troleibuz din Chişinău va fi trimis cu trenul în Belarus

26 dec. 2016,, 15:15   Societate
4961 1

Regia Transport Electric va trimite în Belarus unul dintre troleibuzele cu acumulator asamblate la Chişinău.

Troleibuzul trebuie să obţină certificatul care oferă dreptul de a folosi pe viitor un astfel de transport public.

Șeful Regiei, Gheorghe Morgoci, a spus luni, la şedinţa operativă a serviciilor Primăriei, că "în total au fost asamblate şase troleibuze, iar unul dintre acestea se află în regim de testare".

"Săptămîna aceasta, unul dintre troleibuze va pleca cu trenul în Belarus pentru a fi supus testărilor şi a primi certificatul pentru exploatarea ulterioară a acestui tip de transport. În anul 2016 au fost asamblate 20 de troleibuze, dintre care cinci sînt date deja în exploatare. În total, la Chişinău au fost asamblate 100 de troleibuze", a spus Morgoci.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat nedumerirea în privinţa faptului că pentru a primi certificat parcul trebuie să expedieze un troleibuz la Minsk.

"Sînt mîndru că avem troleibuze cu acumulatoare. Acestea nu sînt nici măcar în Ucraina şi România. E un succes. Trebuie să lucrăm în continuare şi să realizăm acest proiect", a spus edilul.

Potrivit Regiei Transport Electric, troleibuzele cu acumulatoare vor putea circula circa 50 km. Prin oraş, troleibuzele, la fel ca şi cele obişnuite, vor fi conectate la fire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?