Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost pusă fundația celui mai înalt monument din lume

27 dec. 2016,, 01:00   Externe
2394 0

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a vizitat statul Maharashtra și a pus bazele unei statui gigantice a lui Shivaji, comunică Al Jazeera.

Conform preconizărilor, monumentul va fi edificat pe o insulă artificială aflată la patru kilometri de la ţărmul Mării Arabiei în raza oraşului Mumbai. Înălţimea sculpturii va fi de 192 de metri. Se prevede că această construcţie va costa 36 de miliarde de rupii (circa 530 de milioane de dolari).

Monumentul indian va fi cu 76 de metri mai înalt decît statuia lui Budha din Myanmar, care se consideră a fi cea mai înaltă din Lume. Statuia Libertății din New York și a Patriei-mamă de pe Mamaev Kurgan din Volgograd cedează monumentului lui Shivanji, respectiv, cu 99 şi 107 metri.

Criticii proiectului consideră aceste cheltuieli nejustificat de mari. Ei au temeri că această construcţie va cauza un prejudiciu grav mediului şi va pune în pericol industria locală a pescuitului. În afară de aceasta, ar putea deveni o problemă serioasă şi asigurarea securităţii monumentului.

Despre acest proiect s-a comunicat încă în anul 2008, dar atunci el era mai puţin ambiţios. Se presupunea că înălţimea monumentului va fi comparabilă cu înălţimea statuii Libertăţii (93 de metri), iar pentru instalarea lui se vor cheltui circa 4,5 milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?