X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Un număr impunător de țigarete, confiscat de vameșii moldoveni

26 dec. 2016,, 14:18   Societate
2353 0

Vameșii moldoveni au reținut și confiscat un număr impunător de țigarete, care urmau a fi scoase din țară în mod ilegal.

Cele circa 30 600 de țigarete erau destinate comercializării în spațiul comunitar, unde ar fi adus un profit de 6000 de euro, informează NOI.md.

Tentativa de scoatere ilegală a țigaretelor din țară a fost prevenită de către vameșii de la Cahul și Sculeni. Produsele de tutungerie urmau erau cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

O tentativă de trecere ilicită a țigaretelor peste frontieră țării a fost contracarată de angajații postului vamal Cahul. Aceștia au depistat în roata de rezervă și portierele unui autoturism cu numere de înmatriculare bulgărești 10 800 de țigarete. La volanul mașinii se afla un cetățean moldovean în vîrstă de 25 de ani.

Al doilea caz a fost înregistrat la Sculeni, unde vameșii, cu ajutorul patrupedului Charlie, au descoperit 19 800 de țigarete. Produsele erau disimulate în pereții laterali ai compartimentului marfar al unui microbuz. La volanul autoturismului, la fel, se afla un cetățean moldovean, de 28 de ani.

În ambele cazuri bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții riscă achitarea unor amenzi a cîte 3000 de lei fiecare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?