Guvernul a redistribuit mijloacele Fondului rutier

Guvernul a redistribuit mijloacele Fondului rutier

Guvernul a aprobat unele modificări în Programul repartizării mijloacelor Fondului rutier pentru anul 2016, în vederea redistribuirii sumei totale de 1 miliard de lei, transmite NOI.md.


Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a menționat că documentul original a fost elaborat în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul curent și modificările ulterioare, și prevede alocarea sumei de 1 miliard de lei pentru finanțarea lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor și a altor obiective.

Se planifica ca aproximativ 1,2 milioane de lei din suma totală a Fondului rutier să fie alocați pentru achiziționarea tehnicii și utilajului necesar pentru laboratorul  ÎS "Administrația de Stat a Drumurilor", precum și dezvoltarea de software pentru colectarea taxelor din vînzarea vinietelor. După analiza propunerilor prezentate pentru licitație, s-a decis anularea achiziționării ambelor obiecte.

Mijloacele respective  au fost excluse din cheltuieli și realocate pentru alte scopuri. În plus, în 2016 a apărut  necesitatea de a majora suma mijloacelor pentru asigurarea securității circulației rutiere (marcaje, parapete metalice, înlocuirea și repararea semnelor rutiere), precum și pentru lucrările de întreținere și renovare a drumurilor de acces la obiecte sociale și culturale, lansate în 2014-2015 și finalizate în anul 2016.

Prin urmare, s-a propus ca suma cheltuielilor Fondului rutier în 2016 privind siguranța rutieră să fie majorată cu 13 milioane de lei – de la 40 de milioane la 53 de milioane de lei. Astfel, pentru renovarea și întreținerea drumurilor în 2016 se vor cheltui 984,7 milioane de lei.

Comentarii Adăugați un comentariu0 comentariu

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu