Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Delegaţia moldovenească la CUC: Partea transnistreană încalcă angajamentele

24 dec. 2016,, 16:00   Politică
4069 0

Delegaţia moldovenească la Comisia Unificată de Control (CUC) atrage atenţia participanţilor la procesul de menţinere a păcii la faptul că angajaţii structurilor de forţă desfăşoară acţiuni ilegale în Zona de securitate, cu utilizarea armelor automate.


În declaraţia delegaţiei, citată de agenţia INFOTAG, se menţionează că au fost atestate două cazuri când inspectorii Serviciului Piscicol au fost ameninţaţi de persoane înarmate dacă vor scoate plasele de pescuit.

Delegaţia Moldovei califică aceste acţiuni ale structurilor de forţă transnistrene drept o încălcare gravă a angajamentelor asumate pentru operaţiunea de menţinere a păcii pe Nistru, iar acest lucru poate duce la agravarea situaţiei în Zona de securitate.

"Solicităm delegaţiei transnistrene să prezinte explicaţii referitor la recentele abuzuri ale reprezentanţilor structurilor de forţă din regiune şi să nu mai admită astfel de manifestări pe viitor", se arată în declaraţie.

La şedinţa ordinară a CUC, delegaţia transnistreană a refuzat să discute problema asigurării liberei circulaţii în Zona de securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?