Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîteva partide Parlamentare boicotează învestirea lui Igor Dodon

23 dec. 2016,, 11:20   Politică
10313 12

Ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte va fi boicotată de aproape toate formațiunile parlamentare, cu excepția PD-ului și a deputaților neafiliați.

Liderii PPEM, PCRM, PLDM și PL au anunțat că boicotează ceremonia de învestire a lui Dodon. Astfel, Dodon va fi onorat doar de prezența deputaților democrați și a transfugilor care fac parte din majoritatea parlamentară constituită în jurul PD, dar și de colegii din PSRM.

Președintele PPEM Iurie Leancă a anunță că Dodon a făcut mai multe declarații ce demonstrează că nu are capacitatea de a se ridica la înălțimea funcției obținute, astfel învestirea acestuia va fi boicotată.

În același timp, liderul fracțiunii PCRM din Parlament Inna Șupac a anunțat că ceremonia va fi boicotată, întrucît „comuniștii nu au recunoscut alegerile prezidențiale, iar acest președinte este nelegitim”.

La rîndul său, Tudor Deliu a declarat că formațiunea liberal-democrată nu va participa la învestirea președintelui ales. De asemenea, liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului că fracțiunea pe care o conduce boicotează învestirea lui Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?