X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un bărbat nevinovat după 31 de ani de închisoare a primit 75 de dolari

23 dec. 2016,, 03:00   Externe
5855 0

Un bărbat din Tennessee a fost închis timp de 31 de ani, deși a fost nevinovat. Bărbatul cere un milion de dolari despăgubiri din partea statului, însă până acum el nu a primit decât 75 de dolari, relatează CNN.

În 1977, o femeie din Mephis a fost violată în locuința ei de doi bărbați. Mai târziu, ea l-a acuzat pe vecinul ei Lawrence McKinney că ar fi unul dintre agresori. Astfel, bărbatul, care avea atunci 22 de ani, a fost condamnat pentru viol și jaf la 115 ani de închisoare.

Probele ADN au arătat însă, în 2008, că Lawrence McKinney este nevinovat, astfel că bărbatul a fost eliberat din închisoare, după ce a stat 31 de ani în statele gratiilor. A primit doar 75 de dolari pentru a-și reface viața.

Directorul juridic al Cimitirelor a fost arestat la domiciliu. Angajatul Primăriei este cercetat pentru trafic de influență

„Pentru că nu aveam un act de identitate, a durat trei luni să încasez această sumă”, a spus bărbatul pentru CNN.

Acum, Lawrence McKinney, în vârstă de 61 de ani, îi cere guvernatorului statului să-l exonereze, însă până acum comisia care face aceste recomandări a refuzat apelul său. O exonerare ar putea să îi aducă lui Lawrence despăgubiri în valoare de un milion de dolari, dar acest lucru se dovește a fi dificil pentru bărbatul închis pe nedrept timp de mai bine de trei decenii.

Cei din comisie refuză să-l ierte complet, pentru comportamentul său din închisoare, când ar fi atacat un alt prizonier. Cu toate acestea, avocatul bărbatului susține că clientul său a fost nevoit să facă acest lucru pentru a fi lăsat în pace, mai ales că închisorile din SUA sunt cunoscute pentru violențele dintre prizonieri.

De când a fost eliberat, Lawrence McKinney s-a chinuit să-și refacă viața. În urmă cu câțiva ani, el s-a căsătorit cu o femeie cu care a discutat de mai multe ori când se afla în spatele gratiilor.

“Deși mi-am petrecut o jumătate din viață în spatele gratiilor pentru o infracțiune pe care nu am comis-o, nu sunt nervos, pentru că l-am găsit pe Isus și m-am căsătorit cu o femeie bună. Tot ce cer este să fiu tratat corect pentru ceea ce am pățit”, a mărturisit bărbatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?