X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Asistenţă medicală şi psihologică gratuită pentru tineri

22 dec. 2016,, 14:30   Societate
2279 0

Mai multă atenţie pentru adolescenţii din Chişinău. Un Centru de sănătate prietenos tinerilor a fost deschis în sectorul Botanica din capitală.

De serviciile gratuite ale medicilor pot beneficia tinerii cu vîrsta cuprinsă între zece şi 24 de ani care întîmpină probleme de sănătate sau chiar emoţionale, relatează Mesager.

Adolescenţii vor fi consultaţi de psihologi, ginecologi, dermatovenerologi dar şi asistente medicale şi sociale. Accentul va fi pus pe educaţia sexuală.

Este vorba despre planificarea familiei sănătoase, probleme psihologice care apar la tineri cum ar fi că se rușinează, se ascund, chiar și o sarcină neplanificată. Aici tinerii o să aibă toate posibilitățile, la fel cum e într-o familie”, a spus directorul Asociației Medicale Teritoriale Botanica, Ion Nogai.

Unii tineri însă recunosc că au reticenţe atunci cînd sînt puşi în faţa situaţiei de a primi ajutor de la un specialist.

„Este necesar un centru de acest fel pentru ca adolescenților să le fie mai ușor, dar și pentru ca aceștia să poată trece treapta adolescenței fără nicio emoție”, a spus o tînără.

„Cred că primul lucru pe care trebuie să-l facem e să spunem părinților dacă avem o problemă și după aceea să ne adresăm la un medic dacă este ceva grav”, a spus o altă tînără.

Pentru amenajarea şi dotarea centrului au fost cheltuiţi 500 de mii de lei. Banii au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?