X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Consilierii se tem că Chișinăul se va transforma în Shanghai (VIDEO)

22 dec. 2016,, 13:10   Capitala
24226 2

Dezbaterea problemelor funciare în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău (CMC) i-a făcut pe cîțiva aleși locali să ajungă la unele prognoze sceptice, relatează NOI.md.

Disputele aprinse pe marginea dării în arendă a unui teren din sectorul Rîșcani i-au făcut pe consilierii din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) să-și amintească de o experiența mondială negativă, după ce în cadrul ședinței de astăzi, 22 decembrie, a CMC consilierii din partea Partidului Liberal (PL) au insistat asupra dării unui teren în arendă fără organizarea licitației.

„Regulile ar trebui să fie aceleași pentru toți. Dar dvs. (liberalii – nota red.) și familia Chirtoacă le încalcă în mod sistematic. Noi, ca excepție, dăm terenurile în arendă, iar pe ele apar tarabe și chioșcuri. Ele cresc ca ciupercile după ploaie peste tot – în parcuri, pe străzi, în zonele verzi. Noi nu trebuie să adoptăm astfel de decizii cu titlu de excepție, în caz contrar Chișinăul se va transforma în Shanghai și se va produce un haos adevărat”, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban.

Consilierul din partea PSRM Alexandr Odințov a îndemnat să se analizeze minuțios toate chestiunile privind vînzarea și darea în arendă a terenurilor. „Consiliul municipal nu e un birou notarial, care perfectează actele, noi trebuie să verificăm detaliat documentele înainte ca acestea să fie autentificate de avocați. În primul rînd, este vorba despre problemele funciare în cazul cărora există o mare probabilitate că unii vor urmări interese personale”, a menționat alesul local.

La insistența socialiștilor, chestiunea privind darea în arendă a unui teren cu suprafața de 32 de metri pătrați din sectorul Rîșcani a fost respinsă și remisă spre reexaminare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?