X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Activiștii „Partidul nostru” au „îngropat” Justiția

21 dec. 2016,, 17:00   Societate
3646 1

Susținătorii „Partidului nostru” ( PN) și liderul acestuia Renato Usatîi au organizat o ceremonie de pomenire a justiției moldovenești.

Ei au venit la clădirea Judecătoriei sectorului Rîșcani cu coroane funerare în mîini, relatează NOI.md.

Cu această ceremonie de doliu activiști PN au întîlnit următoarea ședință a Judecăriei sectorului Rîșcani, în cadrul căreia a continuat examinarea plîngerii avocaților lui Renato Usatîi pe urmărirea penală a acestuia în dosarul lui Gherman Gorbunțov. Pe coroane au fost atașate panglici cu inscripții de doliu în limba rusă și moldovenească.

„În memoria unei justiții echitabile”, „Veșnica pomenire Justiției Moldovenești» «Vrem Justiția corecta» , „E trist în jur, Justiţia, fără tine”, „De la toţi cei care respectă Legea” scria pe coroanele, pe care protestatarii le-au depus la sediul Judecătoriei. Ei au însoțit ceremonia de pomenire, scandînd „rușine” și acuzînd autoritățile de urmărirea nemiloasă a concurenților politici.

Ședințele judecătorești în dosarul lui Usatîi întrunesc o mulțime de susținători ai săi. La începutul lunii decembrie, cînd, de asemenea, s-a examinat cererea avocaților politicianului, în fața adepților au luat cuvîntul vicepreședinții „PN” Dumitru Ciubașenco și Ilian Cașu, care i-au îndemnat să lupte pentru pronunțarea unor decizii judiciare echitabile în dosarul liderului lor.

Reamintim că Judecătoria Centru, la 24 octombrie, a adoptat decizia de a emite mandat de arest preventiv pe 30 de zile pe numele liderului „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi. El a fost, de asemenea, dat în căutare internațională. Organele procuraturii îl suspectează pe Usatîi de comanda asasinării bancherului rus Gherman Gorbunțov, fost proprietar al „Universalbank”. Avocații liderului „PN” au formulat recurs împotriva deciziei instanței. Pe 1 noiembrie Curtea de Apel Chișinău a respins acest recurs. În noiembrie mandatul de arest a fost prelungit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?