Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon către Timofti: E dureros să pleci fără a lăsa ceva marcant

21 dec. 2016,, 14:35   Politică
6952 10

Președintele nou-ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, vine cu o reacție la declarația președintelui în exercițiu, Nicolae Timofti. Acesta a calificat drept incorectă abordarea lui Igor Dodon, care ar fi spus anterior precum că autoritățile de la Chișinău ar trebui să-și ceară scuze în fața Transnistriei pentru războiul din 1992.

În acest context, Igor Dodon vine cu o reacție.

„Pe sfîrșit de mandat, domnul Nicolae Timofti și-a dat seama că poate fi președinte și poate face declarații. Măcar în ceasul de pe urmă. Îi înțeleg starea psihologică. E dureros să pleci din cea mai înaltă funcție din stat fără a lăsa ceva marcant în urma ta. Cu excepția unui sac de medalii oferite. Însă nici măcar aceste declarații de final nu sînt coerente, ele trădează lipsa de înțelegere a realității politice din Republica Moldova. Dar nu mă miră. Așa e cînd nu ai ceva și nici nu știi ce nu ai. Și așa e cînd ai în aparat sau printre favoriți unioniști și antistataliști”, a remarcat Igor Dodon.

Președintele a specificat că rămîne încă de văzut cum a ajuns Nicolae Timofti să aprobe un guvern și un procuror general pe întuneric, noaptea, pe ascuns de cetățeni.

„Cum și-a permis să tacă atunci cînd se fura miliardul? Cum a aprobat alte lucruri antisociale? Îmi pare rău că a trebuit să fac aceste remarci la sfîrșitul lui de mandat. Regret că domnul Nicolae Timofti nu știe să pună punct la pagina sa fără a vărsa cerneală pe foaie. E și aceasta o caracteristică a persoanei”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?