X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost inaugurat un laborator de apreciere a produselor vinicole

21 dec. 2016,, 12:45   Societate
2562 0

La Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) a fost inaugurat Laboratorul de Apreciere Organoleptică a Produselor Vinicole.

Surse din cadrul Universităţii au relatat că utilajele de ultimă generaţie, aduse din Austria, Franţa, Italia, vor permite o analiză obiectivă a produselor vinicole. Aici vor putea fi realizate lucrări de testare a vinurilor, iar tinerii specialişti vor fi pregătiţi mai bine. Investiţiile în laborator au costat 70 mii euro, dintre care jumătate au fost finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI), iar jumătate - de Guvernul RM.

În cadrul Programului "Filiera Vinului", realizat în Moldova de BEI, au fost renovate 12 cabinete speciale ale universităţii. Bugetul total al proiectului de reconstrucţie a catedrei de vinificaţie a UTM constituie 2,7 mil. euro. Guvernul Moldovei a alocat 1,3 mil. euro, iar BEI - 1,4 mil. euro.

Vicepreşedintele BEI, Jan Vapaavuori, care a participat la inaugurarea laboratorului, a dat asigurări că banca va continua să susţină Moldova în reabilitarea complexului agroindustrial.

"Investiţiile în vinificaţie vor spori calitatea produsului, iar investiţiile în instituţiile de învăţământ vor da specialişti buni", a spus el, amintind că în cadrul Programului "Filiera Vinului", în vinificaţia din Moldova au fost făcute investiţii în sumă de 75 mil. euro. Dintre acestea, aproape 5% sunt alocate pentru dezvoltarea instituţiilor de învăţământ de profil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?