Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Răspunsul socialiștilor pentru Năstase

21 dec. 2016,, 12:09   Politică
5319 7

După ce ieri fruntașii Platformei „DA” i-au înaintat un set de cerințe președintelui ales, Igor Dodon, deputatul PSRM Vlad Batrîncea a dat de înțeles că această luare de poziție este întîrziată, notează NOI.md.

Potrivit lui, după alegerile prezidențiale, Igor Dodon i-a chemat la discuții pe cei doi lideri ai opoziției de dreapta – Maia Sandu și Andrei Năstase, însă invitația a fost refuzată. „Andrei Năstase trebuia să accepte propunerea președintelui Igor Dodon de după alegeri, de a se întîlni și a discuta agenda politică de viitor. Năstase și partenera lui politică, Maia Sandu, au refuzat propunerea. Ei au tergiversat intenționat validarea alegerilor. Din cauza lor, a fost numit procurorul Harunjen”, a declarat Batrîncea.

Potrivit deputatului, acum opiniile și sugestiile lui Andrei Năstase nu sînt prioritare, comparativ cu opiniile altor cetățeni ai Republicii Moldova. „În general, cam toate propunerile înaintate de Platforma «DA» demult sînt în programele și mesajele lansate de PSRM. Încă din 2014, în programul de dezvoltare a țării, apoi și în platforma electorală a președintelui Igor Dodon. Așa că Andrei Năstase n-a inventat nimic nou”, a concluzionat deputatul.

Menționăm că ieri reprezentanții Platformei „DA” i-au cerut lui Igor Dodon să întreprindă, în calitate de șef de stat, toate acțiunile necesare pentru a nu admite intrarea în vigoare a mai multor legi și decizii. Printre cerințele înaintate se numără demisia procurorului general, Eduard Harunjen; anularea legii care prevede convertirea în datorie de stat a banilor furați din sistemul bancar; anularea reformei sistemului de pensii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?