X 
Cutremure stiri: 502

Füle: Moldovenii vor circula liber în UE atunci, cînd va fi soluționat conflictul transnistrean

21 mar. 2013,, 15:07   Politică
4597 2
Foto : jurnal.md
„Cetățenii Republicii Moldova vor circula liber în Uniunea Europeană atunci, cînd va fi soluționat conflictul transnistrean”. Declaraţia aparține Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, și a fost făcută pentru radio Europa Liberă.

Potrivit oficialului, după soluționarea conflictului „şi transnistrenii, și moldovenii vor putea beneficia de regimul liberalizării vizelor”.

„Moldova e singura țară care a încheiat prima fază a negocierilor, privind liberalizarea regimului vizelor. Nu avem însă un calendar precis al următorilor pași și nici nu pot spune, cînd cetățenii Moldovei vor putea călători cu o viză Schengen, cînd transnistrenii își vor rezolva problemele cu Moldova”, a declarat Štefan Füle pentru sursa citată.

Amintim că azi, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, a prezentat raportul de Progres din cadrul Politicii Europene de Vecinătate și a declarat că „UE vrea mai multă implicare din partea oficialilor moldoveni în soluționarea conflictului transnistrean”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав