Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Decis! PSRM și PLDM vor avea cîte un deputat nou în Parlament

21 dec. 2016,, 10:05   Politică
2926 0

Curtea Constituțională a validat mandatele de deputați a Irinei Mizdrenco, din partea PSRM, și a lui Simion Grișciuc, din partea PLDM, informează NOI.md.


Aceștia au fost desemnați în funcții după ce două mandate de deputat au fost declarate vacante în urma demisiei lui Igor Dodon și a retragerii mandatului lui Vlad Filat.

Curtea a constatat că pretendenții supleanţi pe listele celor două partide au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile prin care au acceptat mandatul de deputat, asumîndu-şi obligaţia de a înlătura incompatibilităţile în termenele prevăzute de lege. „În şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului”, se arată în hotărîrea Curții, care este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Simion Grișciuc, care a mai fost anterior deputat pe lista PLDM, a activat din 2015 în calitate de director al întreprinderii „Tutun” CTC, iar Irina Mizdrenco este pedagog de profesie și deține funcția de preşedinte al Organizaţiei teritoriale din raionul Rîșcani a PSRM.

Menționăm că un grup de deputați PLDM a depus la începutul săptămînii curente o sesizare la Curtea Constituțională, prin care îi cere să se pronunțe asupra legalității retragerii mandatului de deputat al lui Vlad Filat, decizie pe care o consideră ilegală. CCM a respins ca fiind inadmisibilă această sesizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?