Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Numirea lui Harunjen, declarată legală de CCM

21 dec. 2016,, 09:49   Politică
3401 1

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea unui grup de deputați PLDM cu privire la numirea lui Eduard Harujen în funcția de procuror general, comunică NOI.md.

Inițiatorii demersului au cerut Curții să exercite controlul constituţionalităţii decretului semnat de președintele Nicolae Timofti cu privire la numirea lui Harunjen în funcție. În opinia lor, emiterea decretului menționat a fost făcută în condiții total netransparente.

Printre inițiatorii sesizării s-a regăsit și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, potrivit căreia prin această numire se încalcă dreptul cetățenilor de a beneficia de o reală reformare a justiției.

Precizăm că preşedintele în exerciţiu, Nicolae Timofti, a semnat pe 8 decembrie decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general, pe un termen de şapte ani. Candidatura lui a fost propusă anterior de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după desfăşurarea concursului, la care au participat şase pretendenţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?