X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Obama l-a sunat pe Putin

21 dec. 2016,, 08:04   Externe
3203 1

Mass-media din SUA au aflat despre faptul că Obama l-a sunat pe Putin la "telefon roșu" din cauza atacurilor cibernetice.

În luna octombrie Administrația președintelui american Barack Obama a folosit așa-numitul "telefon roșu" - linia fierbinte de comunicare între Moscova și Washington, pentru a preveni Rusia despre consecințele amestecului în alegerile prezidențiale din SUA. Despre acest lucru comunică Canalul de televiziune NBC News, citînd un înalt oficial american.

De remarcat că astfel autoritățile americane au ținut sublinieze gravitatea declarației făcute de Obama, în luna septembrie, la summit-ul G20 din China.

Potrivit oficialului în timpul convorbirii Obama a folosit sintagma "conflict armat".

"Dreptul internațional, inclusiv, legile referitoare la conflictele armate, se răsfrîng și asupra acțiunilor din spațiul virtual. Vom evalua acțiunile Rusiei, reieșind din standardele date", se spunea în mesajul transmis de Obama la 31 octombrie.

Canalul de televiziune precizează, că purtătorul de cuvînt al Casei Albe a confirmat, de asemenea, utilizarea de către Obama a "telefonului roșu", pentru a comunica cu Moscova.

"Telefon roșu" e numit sistemul de comunicare de urgență, care este utilizat în situații de criză, ca de exemplu atacurile din 11 septembrie. Potrivit informațiilor NBC News, înainte Administrația Obama, nu a folosit niciodată acest tip de legătură telefonică. SUA au acuzat Rusia de atacuri cibernetice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?