Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Năstase anunță inițierea unui nou referendum

20 dec. 2016,, 15:48   Politică
6840 6

Membrii Platformei „DA” intenționează să inițieze un referendum în vederea anulării a două inițiative legislative care au stîrnit un val de critici în societate, comunică NOI.md.

Este vorba despre Legea privind amnistia fiscală și liberalizarea capitalului, și Legea privind convertirea în datorie de stat a sumelor sustrase din sistemul bancar. Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a menționat astăzi că, dacă nu se va reuși anularea acestor legi prin alte mecanisme legale, va recurge la inițierea unui referendum.

„În condițiile nesoluționării problemelor stringente pe alte căi, Platforma își propune colectarea de semnături în vederea organizării, în perioada următoare, a unui referendum privind anularea legii prin care miliardele furate sînt puse pe umerii cetățenilor, dar și a celei de legalizare a mijloacelor financiare ilicite ale demnitarilor”, a relatat Năstase.

Acesta i-a îndemnat pe reprezentanții societății civile și ai partidelor de opoziție extraparlamentare să facă front comun împotriva guvernării. Politicianul s-a pronunțat pentru reluarea protestelor opoziției unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?