X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

SUA vrea să dezactiveze telefoanele mobile în timpul conducerii

20 dec. 2016,, 14:48   Externe
3583 1

Departamentul pentru Transport al Statelor Unite vrea să blocheze semnalul telefoanelor mobile atunci cînd şoferii se află într-o maşină în mişcare.

Utilizarea telefonului mobil reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor în întreaga lume, iar unele ţări au adoptat măsuri dure în această privinţă.

Suspendarea permisului sau amenzile usturătoare nu par însă să dea rezultate concrete, motiv pentru care departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite propune o lege mult mai dură.

Autorităţile vor să realizeze o tehnologie care să blocheze semnalul unui telefon atunci cînd detectează că proprietarul se află într-o maşină în mişcare. În acest fel, şoferul nu ar mai putea suna, nu ar mai putea fi apelat şi nu ar mai primi nici notiticari pentru mail-uri sau mesaje.

Pentru a realiza această tehnologie, oficialii departamentului intenţionează să poarte negocieri cu operatorii de telecomunicaţii şi producătorii de telefoane la începutul anului viitor.

„Sîntem determinaţi să oprim utilizarea telefonului mobil la volan. Planurile noastre pentru dublarea penalizărilor pentru această crimă serioasă ar trebui să acţioneze ca o intimidare puternică. Vom continua să explorăm ce mai putem face pentru a elimina această infracțiune", spune un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi.

Totuşi, o astfel de lege ar împiedica utilizarea telefoanelor mobile inclusiv de către pasagerii maşinilor, chiar dacă aceştia nu se află la volan.

În Statele Unite, pedepsele pentru utilizarea telefonului mobil la volan sînt foarte dure şi includ suspendarea permisului pentru şoferii care tocmai au obţinut permisul. În plus, dacă accidentul are victime, şoferul poate primi închisoare pe viaţă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?