Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La San-Francisco, Uber începe testarea automobilelor Volvo cu pilot automat

21 dec. 2016,, 07:57   Ştiri Auto
2757 0
Compania Uber, prestatoarea serviciilor de utilizare în comun a mijloacelor de transport, extinde testările sistemelor de dirijare autonomă : mașinile de teren VolvoXC90, echipate special, au ieșit pe străzile din San Francisco (California).
Acest pas înseamnă că a început o nouă etapă în extinderea colaborării companiilor Volvo și Uber după semnarea, în august, 2016 a acordului privind lansarea unui proiect comun. În cadrul lui vor fi create automobilele de bază, pentru elaborarea ulterioară a mașinilor cu dirijare totalmente autonomă, fără participarea șoferilor. Inițial, asemenea automobile au fost testate în orașul Pittsburgh (Pennsylvania).
Automobilele care vor fi testate la San Francisco au fost create de Volvo Cars și transmise companiei Uber, care le-a echipat cu propriile soluții hardware și software. În mare parte, aceste soluții sunt reprezentate de utilajele instalate pe acoperișul automobilului.
Automobilele în cauză vor circula pe străzile din San Francisco în regim autonom. Totuși, în cadrul programului experimental, în ele mereu vor fi prezenți specialiștii tehnici de la Uber pentru a controla funcționarea tuturor sistemelor.

«Concepția automobilelor pentru utilizare în comun, cu pilor automat, devine o realitate, - spune Mårten Levenstam, vicepreședinte planificarea producerii la VolvoCars. - Volvo este mândră, că se afla în avangarda elaborărilor tehnologice în acest domeniu, de rând cu partenerul său Uber».

Alianța cu compania Uber este parte componentă a planului Volvo de elaborare a tehnologiilor dirijării autonome (AD, autonomous driving).

În ianuarie, 2017 compania va purcede la implementarea proiectului «Drive Me». Va fi cel mai mare proiect din lume, în cadrul lui cca 100 automobile cu pilot automat vor fi puse la dispoziția participanților pentru a străbate drumurile obișnuite din suburbia Gothenburg (Suedia). Experiența acumulată va fi folosită de Volvo la perfecționarea mașinilor cu pilor automat.

Partea a doua a planului – organizarea în comun cu Autoliv, lider în domeniul tehnologiilor de securitate în industria auto. Compania nouă va elabora și va produce sisteme de dirijare autonomă și tehnologii software pentru șoferi. Produsele ÎM, - un brand special, - vor fi accesibile inclusiv altor producători de echipamente.

Noua companie va avea staff-ul la Gothenburg (Suedia). Inițial, statele de personal vor include specialiști de la Volvo și Autoliv, cca 200 persoane, ulterior numărul lor va ajunge la 600 și mai mulți. Se preconizează, că întreprinderea va începe a lucra în a. 2017 .

Partea a treia a planului – colaborarea cu Uber la crearea și perfecționarea automobilelor , în baza cărora vor fi create mașinile cu pilot automat. Această colaborare îi va permite companiei Volvo să reducă cheltuielile pentru elaborări, să creeze tehnologii avansate și să sporească substanțial vânzările.

Modelele de bază vor fi produse de compania Volvo Cars, după care achiziționate de compania Uber. Investițiile comune în proiectul Volvo Cars și Uber vor constitui 300 mln. dolari SUA. Ambele companii vor utiliza modele de bază unice pentru elaborarea propriilor strategii în sfera dirijării autonime.

Automobilele care vor fi testate la San Francisco, sunt create pe platforma-modul SPA (Arhitectura platformei scalabile), elaborată de Volvo Cars. Este cea mai avansată arhitectură auto din lume. În prezent, pe platforma SPA este construit SUV-ul Volvo XC90, care a primit numeroase premii, sedanul S90 și V90.

Arhitectura SPA a fost dezvoltată în cadrul programului global de transformări Volvo Cars, cu investiții de 11 mlrd dolari. Programul început în a. 2010 presupune, inclusiv, elaborarea celor mai avansate tehnologii de dirijare autonomă, a sistemelor de electrificare de următoarea generație și a tehnologiilor de conectare. Anume vastele posibilități ale arhitecturii SPA au atras compania Uber, care a preferat să colaboreze anume cu nVolvo Cars.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?