X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

S60/V60 Polestar în topul 10 cele mai bune motoare în a. 2017 conform versiunii WardsAuto

20 dec. 2016,, 10:40   Ştiri Auto
3017 0
Motorul de 367 c.p., cu care sunt dotate noile VolvoS60 și V60 Polestar, este unul dintre cele mai puternice motoare cu patru cilindri din lume. El a obținut premiul notoriu WardsAuto – «10 cele mai bune motoare în a.2017 ».

«Cu puțin timp în urmă noul motor, capabil să dezvolte 100 c.p. la un litru de volum era considerat un mare succes. . Astăzi Polestar și Volvo au depășit acești parametri , și au obținut indicele de 184 c.p. la un litru de volum cu motorul de doi litri, în patru cilindri și puterea de 367 c.p.*, cu care este dotat V60 Polestar. Dintre participanții la concursul nostru nimeni nu a reușit această performanță », - au scris în raportul lor membrii juriului, redactorii de la WardsAuto.

În lupta pentru victorie Polestar a trebuit să depășească 40 de alte motoare și modele de automobile, inclusiv BMW M2, Jaguar XE și Porsche 718 Cayman.

«Noi am dorit să îmbunătățim dinamica de performanță și de conducere a noului motor, reducând în paralel consumul de combustibil și emanările nocive, - spune NielsMöller, director de producere Polestar. – Grație eforturilor sporite ale companiei noastre, și tehnologiilor avansate, în baza cărora a și fost creată familia motoarelor VolvoDrive-E, noi am atins scopul propus. Acest motor este apogeul elaborărilor noastre, începute încă în a. 2009, când a demarat programul optimizării motoarelor. Suntem foarte mândri de aprecierea juriului WardsAuto, care confirmă corectirudinea filozofiei alese de noi».

În cazul modelelor Volvo S60 și V60 Polestar sunt utilizate tehnologiile implementate în cazul motorului automobilului de curse S60 Polestar WTCC, la volanul căruia Thed Björk a câștigat de curând o etapă pe autodromul internațional din Shanghai. Aceste modele sunt oferite în 47 de țări ale lumii**. Informații mai detaliate găsiți pe site-ul cars.polestar.com

Redactorii WardsAuto au testat cele 40 de automobile, participante la cursă, pe drumurile publice. Testările au avut loc pe parcursul ultimilor luni în condițiile unei circulații obișnuite.

Rezultatul final include așa parametri, ca puterea, economia de combustibil, nivelul de zgomot și aplicarea tehnologiilor avansate. WardsAuto desfășoară acest concurs al 23-lea an.

Rezultatele detaliate ale concursului le găsiși pe site-ul : wardsauto.com

-------------------

* 367 c.p. conform standardului DIN fac echivalentul a 362 c.p. conform standardului SAE
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?