X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Liceele din țară cu cei mai mulți olimpici internaționali în anul curent

19 dec. 2016,, 16:25   Societate
2710 0

Astăzi, în cadrul Galei Olimpicilor, Ministerul Educației i-a premiat pe elevii care au obținut cele mai multe medalii și premii la olimpiadele internaționale și regionale.


În anul 2016 elevii moldoveni s-au întors de la olimpiadele internaționale cu 33 de medalii, față de 31 de anul trecut, informează NOI.md.

Pe parcursul anului curent, Moldova a fost reprezentată de elevii și profesorii lor la olimpiade internaționale și regionale în 11 țări: Elveția, Vietnam, China, Federația Rusă, România, Cipru, Macedonia, Bulgaria, Indonezia etc.

Printre distincțiile cucerite de discipolii moldoveni se numără două medalii de aur, 7 de argint, 24 de bronz și șase diplome de mențiune. Cele mai multe rezultate au fost obținute la disciplinele științe – 6 medalii, chimie – 3, biologie – 3, matematică, fizică, informatică și limba franceză.

Cei mai mulți elevi premiați – 21 – studiază la Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău; alți 3 – la Liceul Teoretic „Mihai Viteazu”, Chișinău; la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Chișinău – 3 elevi; la Liceul „Mihai Eminescu”, Bălți – 2 elevi; la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău – 1 elev; la Liceul „George Călinescu”, Chișinău – un elev; la Liceul „Petru Movilă”, Chișinău – un elev și la Liceul Teoretic „Prometeu Prim”, Chișinău – un elev. Alți șase elevi care s-au ales cu mențiuni studiază la Liceul „Teoretic „Orizont”, Chișinău (4) și la Liceul Teoretic „Prometeu Prim”, Chișinău (2).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?