X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon a prezentat planurile sale şi ale PSRM

19 dec. 2016,, 12:45   Politică
5423 3

Preşedintele ales Igor Dodon a declarat că Partidul Socialiştilor (PSRM) a trecut în mâini de încredere şi şi-a exprimat convingerea că socialiştii îşi vor îndeplini cu succes planul pentru următorii cinci ani.

Despre aceasta el a declarat în ajun, la cel de-al XVI-lea congres al PSRM.

"Odată cu alegerea mea în calitate de Preşedinte al ţării, eu nu mai sunt preşedinte al partidului, însă rămân socialist în suflet, iar toate valorile politice ale partidului sunt şi valorile mele. Voi ţine cele mai strânse legături cu partidul, mă voi consulta cu noua conducere a partidului în problemele de importanţă pentru ţară. De fapt, eu voi fi mereu alături de voi", a dat asigurări Dodon.

Printre sarcinile sale pentru următorii cinci ani el a enumerat "victoria remarcabilă în alegerile parlamentare anticipate, schimbarea guvernării în ţară şi unui Guvern roşu, socialist".

Fostul preşedinte al formaţiuni a mai promis "să implementeze programul politic al PSRM, să rezolve prolemele economice ale ţării, să relanseze în volum integral bunele relaţii cu Federaţia Rusă, să păstreze neutralitatea şi să consolideze statalitatea".

În domeniul politicii externe Dodon a menţionat revizuirea sau anularea Acordului de Asociere RM-UE şi orientarea vectorului extern al ţării spre apropiere de Uniunea Economică Euroasiatică.

Printre sarcinile importante Dodon a identificat "restabilirea integrităţii teritoriale a ţării, readucând Transnistria în componenţa Moldovei, includerea în curricula şcolară a disciplinei "Istoria Moldovei" în locul "Istoriei românilor", interzicerea mişcărilor unioniste, asigurarea coeziunii sociale, contribuirea la dezvoltarea naţiunii civile moldoveneşti".

Dodon a dat asigurări că el, în calitate de Preşedinte al ţării, împreună cu Partidul Socialiştilor, "prin strategiile şi acţiunile lor, vor merge spre realizarea acestor scopuri".

"Mulţi dintre noi mai ţin minte bunăstarea pe care o aveam pe meleagul nostru în perioada de existenţă a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Trecutul nu-l putem întoarce, dar viitorul îl putem schimba spre bine. Moldova are o posibilitate reală de a scăpa de "complexul Cenuşăresei",de care suferim deja mai bine de două decenii. Şi să reîncepem propria autoconstrucţie pentru ca să avem prilejul cu toţii să fim mândri de Patria noastră", a spus Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?