Curtea Constituțională, sesizată în privința retragerii mandatului lui Filat

Curtea Constituțională, sesizată în privința retragerii mandatului lui Filat

Un grup de deputați ai PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care îi cere să se pronunțe asupra legalității retragerii mandatului de deputat al lui Vlad Filat, comunică NOI.md.

În opinia semnatarilor sesizării, hotărîrea Parlamentului din 15 decembrie, în urma căruia Vlad Filat a rămas fără mandat de deputat, este neconstituțională. În opinia lor, anterior Curtea Constituțională a stabilit că mandatul unui deputat poate fi ridicat doar în cazul unei hotărîri definitive și irevocabile de condamnare, lucru care nu s-a întîmplat în dosarul Filat, dosarul urmînd să ajungă la Curtea Supremă de Justiție. Aceștia se arată convinși că decizia de a-l lipsi pe Filat de mandatul de deputat are o conotație politică.

Printre semnatarii demersului se numără deputații Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Victor Roșca, Chiril Lucinschi, Angel Agachi. Aceștia au cerut Curții să examineze sesizarea în regim prioritar. În același timp, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM a depus o cerere la Comisia Electorală Centrală, prin care a solicitat amînarea examinării subiectului în partea ce ține de mandatul lui Vlad Filat, pînă la pronunțarea unei hotărîri de către Curtea Constituțională.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Realist 19 dec. 2016,, 13:02

Deci, PLDM se pare ca si pana azi se hraneste din miliardul furat daca asa de tare in apara acum pe Filat. Credeam ca le-a venit mintea la cap, dar din pacate nu prea

Igoras de la oras 19 dec. 2016,, 12:38

Sau gasit cei ce sunt impotriva deciziiei? Tara, lume, ce se intampla ? Cum poti s-ai tii apararea unui corupt, bandit si hot ce si-a batut joc de poporul sau. Cei de la PLDM incep pana la capat sa se ingroape.

Andrei 19 dec. 2016,, 11:49

Pfff... penalii de PLDM-ști încearcă încă să conteste demiterea lui Filat din deputat... iată aceasta e ipocrizie curată... Rușine!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load