Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O expoziţie de artă plastică contemporană a fost vernisată la Chişinău

18 dec. 2016,, 18:00   Societate
2600 0

La Centrul Expoziţional „Constantin Brîncuşi" din Chişinău a avut loc vernisajul expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană „Autumnala 2016".


Expoziţia cuprinde 144 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă, realizate de peste 100 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a menţionat că acest vernisaj face, de fapt, bilanţul anului expoziţional 2016.
„În acest an la Centrul „C. Brîncuşi" au fost organizate 34 de expoziţii: bienale, de concurs, aniversare, de grup şi personale. Spre marele nostru regret, la expoziţia de astăzi au fost prezentate doar trei lucrări de sculptură. De asemenea, aproape că lipseşte arta decorativă, majoritatea lucrărilor fiind de grafică şi pictură", a constatat Dumitru Bolboceanu.

Totodată, criticul de artă Liviu Hîncu a subliniat că expoziţia este foarte bogată din punct de vedere stilistic şi prezintă diverse viziuni proprii, cu lucrări de la un realism clasic pînă la pictură abstractă.

Cu diploma de onoare şi premiul Ministerului Culturii a fost distins artistul plastic Tudor Zbîrnea, pentru lucrarea „Memorie". Premiul pentru critică de artă i-a fost acordat post-mortem lui Tudor Braga. Premiul pentru pictură al Uniunii Artiştilor Plastici i-a revenit lui Igor Svernei, iar premiul pentru grafică – lui Valeriu Herţa. Mihai Damian a luat premiul pentru sculptură, Virgil Tecuci – premiul pentru grafică şi Valeriu Curtu (Germania) – premiul acordat unui artist din străinătate. Premiul pentru excelenţă a fost adjudecat de Nina Şibaeva.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 25 decembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?