X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Campionatul la lupta „Voievod” a reunit sportivi din toată Moldova (VIDEO, FOTO)

17 dec. 2016,, 18:30   Sport
11750 1

În Chișinău s-a desfășurat a 15-a ediție a Campionatului Moldovei la lupta națională „Voievod”.

La competițiile care au avut loc sîmbătă, 17 decembrie, au participat sute de sportivi și zeci de antrenori din întreaga țară. Echipa NOI.md a fost prezentă la ceremonia de deschidere și premiere, dar și la lupte, împreună cu reprezentanții Federației de Luptă Națională „Voievod”.

Campionatul Moldovei la lupta națională „Voievod” a reunit în acest an peste 300 de sportivi din toată țara, inclusiv din regiunea transnistreană. „Pentru noi acest turneu este foarte important, deoarece sportivii și antrenorii fac bilanțul anului și selectează componența naționalei pentru participarea la competițiile internaționale la anul viitor. Din fericire, aici sînt mulți luptători talentați care demonstrează o tehnică bună și vor pretinde să reprezinte onoarea Patriei la competițiile internaționale”, a declarat pentru NOI.md președintele Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Interlocutorul și-a exprimat speranța că atragerea tinerei generații la practicarea sportului va deveni un fenomen de masă. „Pentru noi este foarte important ca tineretul să fie implicat în sport, pentru că astfel se poate fortifica sănătatea și dezvolta o mulțime de calități de care va fi nevoie în viață. Sportul este ambasadorul păcii și atleții întotdeauna oferă doar exemple pozitive, fiind împotriva războiului.

Pe an ce trece numărul sportivilor și antrenorilor care participă la Campionatul național „Voievod” este în creștere. Potrivit vicepreședintelui Federației „Voievod”, Oleg Sclifos, progresul în evoluțiile luptătorilor este evident. „Antrenorii secțiilor sportive își împărtășesc impresiile pozitive, pe parcursul întregușui an îmi povestesc despre pregătirea excelentă a discipolilor lor. Astăzi eu împreună cu mulți amatori de luptă avem o bună ocazie să ne convingem că sportivii și antrenorii noștri au realizat un volum mare de muncă. Cu alte cuvinte, progresul este evident”, a mărturisit Oleg Sclifos.
Antrenorii la fel au menționat importanța competițiilor naționale la lupta „Voievod”. Antrenorul clubului sportiv „King Ring” din comuna Ciorescu, Alexandru Sevastian, a vorbit despre motivația luptătorilor săi. „Copiii și adolescenții din clubul nostru au o prestație foarte bună. Evident, fiecare dorește să învingă și asta e bine, pentru că motivează cel mai bine luptătorii. Însă totul se decide în ring – cineva învinge, cineva pierde. Discipolii mei coboară din ring cu demnitate, chiar dacă se văd înfrînți. Luptătorul nu trebuie să fie disperat chiar și în situațiile dificile”, le-a sugerat antrenorul tinerilor sportivi.

Campionatul a încheiat anul care a fost foarte bun pentru sportivii Federației „Voievod”. „Sîntem bucuroși că luptătorii noștri au cucerit medalii la Campionatul Mondial de Lupte Mixte din Italia, la Cupa Mondială din România, la turnee importante din Germania și Cipru. Aceste succese sînt cu atît mai plăcute, cu cît nivelul internațional al luptelor mixte crește cu fiecare an. Sperăm că anul viitor va fi și mai bogat în victorii”, a menționat Nicolae Pascaru pentru NOI.md.


Campionatul Moldovei la lupta națională „Voievod” tradițional se desfășoară în luna decembrie. Competițiile au avut loc la cîteva categorii de vîrstă (copii, juniori, seniori) și de greutate. În cadrul ceremoniei de deschidere a fost organizată lupta pentru titlul de campion la „Voievod” la categoria absolută. Învingător a devenit multiplul campion al Moldovei, medaliat al competițiilor internaționale Alexandru Siracev.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?