X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Secretarul general al ONU, ar putea candida la preşedinţia Coreei de Sud

17 dec. 2016,, 20:00   Externe
2569 0

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a sugerat că ar putea candida la preşedinţia ţării sale native, Coreea de Sud, informează site-ul postului BBC.

Mandatul lui Ban Ki-moon pentru postul de secretar general al ONU va expira la sfîrşitul lui decembrie 2016.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ban Ki-moon a declarat că are în vedere întoarcerea sa în statul sud-coreean şi intenţionează să-şi ajute ţara natală cum poate mai bine.

Alegerile la preşedinţia statului sud-coreean sînt programate să aibă loc în decembrie 2017, acestea ar putea avea loc mai devreme de această dată în cazul în care Curtea Constituţională va susţine votul Parlamentului pentru destituirea preşedintei Park Geun-hye.

Deputaţii sud-coreeni au depus o moţiune pentru destituirea din funcţie a preşedintei Park Geun-Hye, implicată de mai multe săptămîni într-un scandal de corupţie. În textul moţiunii, Park este acuzată de încălcarea Constituţiei şi de o serie de alte delicte, de la eşecul de a proteja poporul pînă la corupţie şi abuz de putere. Curtea Constituţională va decide dacă va valida moţiunea pentru ca Park să fie înlăturată de la putere sau dacă o va respinge şi o va repune în drepturi. În acest interval de timp, ea nu îşi va mai putea îndeplini atribuţiile, ce vor fi încredinţate premierului. Park va avea doar titulatura de preşedinte.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?