Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scandal și încăierare în preajma unui monument de arhitectură

13 mar. 2013,, 15:07   Societate
7851 8
Foto: noi.md
Activiștii din Asociația "Orașul meu drag" au organizat un protest împotriva demolării unei clădiri istorice de pe strada Șciusev, 52. Potrivit protestatarilor, drept motiv pentru proteste a servit instalarea unui gard în jurul clădirii, în timp ce autorizația de efectuare a lucrărilor la această adresă a expirat. Îngrijorați de soarta clădirii, protestatari au încercat să demonteze gardul. Ca rezultat, s-a iscat o încăierare.

"Vrem să înlăturăm acest gard, pentru că odată ce va fi instalat, nu vom putea vedea ce se întîmplă acolo. Inspecția în construcție la noi nu lucrează", a spus Vitalie Voznoi.

Potrivit activiștilor, în locul acestui monument de arhitectură se preconizează construirea unui restaurant de cinci etaje, iar autoritățile locale susțin această idee. Noul proprietar al clădirii, Nicolae Samuilă, dă asigurări că dispune de o autorizație de reconstrucție a acesteia, toate acțiunile sale fiind legale.

Potrivit activistei din cadrul organizației, Maia Laguta, doar funcționarii corupți din Primăria municipiului Chișinău au putut emite o autorizație de construcție a unui restaurant în locul unui monument de arhitectură.

"Timp de sute de ani întrețineam aceste clădiri din banii noștri, iar acum această persoană a obținut documente la primărie, a procurat clădirea și, în loc să o restaureze, o distruge, vrînd să mai construiască deasupra patru etaje pentru un restaurant", a declarat Maia Laguta.

Membrii Asociației au cerut inspecției în construcții să fie emisă o dispoziție privind stoparea lucrărilor în această zonă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?