X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bombă de 25 de kg, dezamorsată de geniștii Armatei Naționale

12 mar. 2013,, 09:00   Societate
3284 0
Foto : protv.md
În doar zece zile ale lunii martie, geniştii Armatei Naţionale au neutralizat nouă obiecte explozive, toate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În această perioadă, geniştii au efectuat şapte ieşiri în cadrul cărora au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus grenade, proiectile de artilerie, mine de la aruncător şi o bombă de aviaţie de 25 de kg, relatează NOI.md.

Potrivit locotenent-colonelului Mihail Semionov, şeful secţiei Geniu a Armatei Naţionale, descoperirile de muniții au avut loc în raioanele Hînceşti, Ialoveni, Anenii Noi şi Călăraşi. Totodată, în timpul lucrărilor efectuate la carierele de nisip şi lut din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, aflat în Zona de Securitate, au fost găsite o bombă de aruncător, de calibru 320 mm, o grenadă de mînă „RG 42” şi o grenadă antitanc, care au fost dezamorsate şi distruse de grupul de deminare din cadrul Batalionul de Geniu „Codru”.

De la începutul anului în curs, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 13 ieşiri de deminare şi au lichidat 37 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?