X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat: PLDM se retrage din AIE

13 feb. 2013,, 13:31   Politică
9450 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal Democrat,Vladimir Filat, a anunțat că PLDM iese din componența AIE și solicită negocierea unui nou acord AIE. Declarația a fost făcută acum cîteva minute în cadrul unui briefing de presă, notează NOI.md. Premierul susține că PLDM rămîne în continuare fidel programului de guvernare al AIE.

Totodată, premierul sugerează partenerilor AIE să-și reconfirme votul pentru Guvern și pentru programul lui de activitate. “Dacă cuiva îi încurcă Guvernul, trebuie să iasă și s-o declare deschis. Vreau să anunț colegii că orice încercare de a împinge țara în alegeri anticipate trebuie oprită”, spus Filat.

De asemenea, Vladimir Filat a declarat că în Republica Moldova a demarat o campanie de sacrificare a interesului statului în numele interesului unei singure persoane, care și-a cumpărat un loc politic și vrea să cumpere o țară întreagă. Premierul a specificat că noul acord nu va mai admite ca unele instituții ale statului să acționeze la indicația cuiva. El a ezitat să spună despre cine este vorba, specificînd că această persoană deține o parte din instituțiile de drept, dar manipulează și prin intermediul mass-mediei.

Filat s-a referit și la șirul de dosare penale intentate împotriva unor membri ai Guvernului, dar și la acuzațiile precum că Banca de Economii se află într-o stare degradabilă. ”Nu mă interesează o persoană sau alta, sau identitatea cuiva. Pe mine mă preocupă sistemul criminal construit de unii care au stat ca o lipitoare în spatele cetățenilor, încă de pe timpul guvernării comuniste. De asemenea, mă preocupă fenomenele precum corupția, atacurile raider, mușamalizarea crimelor promovarea monopolului și alte fenomene nocive. Este timpul ca actuala clasa politică să înțeleagă că demisia unui personaj nu trebuie pusă pe același cîntar cu AIE”, a punctat Filat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?