Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Arhitecţii au propus ca monumentul lui Vieru să fie instalat la cimitir

29 ian. 2013,, 14:00   Societate
5208 2
Foto: arena.md
Primăria Chișinău caută un loc pentru amplasarea monumentului lui Grigore Vieru. Pe bulevardul care-i poartă numele nu poate fi amplasat pentru că „nu se încadrează în aspectul urbanistic al zonei”, rămîne varianta unui scuar sau Cimitirul Central din strada Armenească, unde este înmormîntat poetul.

Uniunea Arhitecţilor a propus ca sculptura să fie amplasată la Cimitirul Armenesc, deocamdată aceasta rămîne doar la nivel de propunere. Totodată, viceprimarul Nistor Grozavu spune că monumentul „își poate găsi locul într-un scuar din capitală.

„Membrii Uniunii Arhitecţilor au votat unanim că sculptura nu este urbană, majoritatea au spus că această sculptură este pentru cimitir, chiar dacă este prea înaltă”, a specificat Grozavu.

La rîndul său, primarul general Dorin Chirtoacă, a propus ca „pentru a evita un conflict” să fie expuse schiţele cu privire la amplasarea lucrării atît în cimitir, cît şi în oraş. Totodată, dînsul a spus, că decizia finală aparţine familiei poetului.

Monumentul lui Grigore Vieru are trei metri înălţime, este din bronz și a fost realizat de sculptorul Constantin Constantinov. Pentru confecționarea lucrării s-a cheltuit peste un milion de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?