X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Primăria Chișinău, din nou acuzată că a eliberat ilegal o autorizație de construcție

26 ian. 2013,, 14:33   Societate
6897 1
Foto : noi.md
Încă o autorizație de construcție, eliberată ilegal de Primăria Chișinău. Inspecţia de Stat în Construcţii, după ce a examinat petiţia unor locatari din cartierul locativ Budeşti 1, strada Profesor Ion Dumeniuc 37, a stabilit că municipalitatea a încălcat legea cînd a eliberat o autorizație.

Potrivit ISC, autorizaţia de construire a fost oferită unei femei pentru construirea a două case de locuit (locuinţe colective) - D+P+3E+M în strada Cartier locativ Budeşti I, municipiul Chişinău.

Instituția a efectuat un control la fața locului și a constatat că Primăria, la emiterea autorizaţiei nominalizate, a încălcat prevederile Regulamentului de folosire a terenului oraşului Chişinău. Iar certificatul de urbanism pentru proiectare a fost emis cu încălcări grave privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie.

”Zona cu funcţii rezidenţiale de tip R2 (unde este amplasat obiectivul) este preconizată cu destinaţie pentru construcţia locuinţelor unifamiliale, izolate sau cuplate şi nu prevede locuinţe colective cu regimul de înălţime D+P+3E+M”, se menționează într-un comunicat de presă al Inspecției de Stat în Construcții.

În urma neregulilor depistate, instituția a anunțat că a anulat autorizația pînă la înlăturarea neconformităţilor și a dat Primăriei o prescripţie prin care o obligă ca în decurs de 14 zile să înlăture neregulile.

„De la data emiterii prescripției a trecut deja o săptămîna, iar Primăria Chişinău, nu a întreprins deocamdată nici o măsură pentru a înlătura neconformităţile depistate, iar lucrările de construcție continuă să se desfășoare”, se mai menționează în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?