X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Societatea civilă: Chirtoacă trebuie să-și dea demisia

22 ian. 2013,, 13:48   Societate
4205 2
Foto: noi.md
Primarul general Dorin Chirtoacă ori viceprimarul Nistor Grozavu – unul dintre ei trebuie să-și dea demisia. De această părere este un grup al societății civile în frunte cu activista Maia Laguta.

Azi, în cadrul unei conferințe de presă, aceștia, referindu-se la construcția din Scuarul Europei, au declarat că anume Chirtoacă și Grozavu „hotărăsc soarta orașului prin semnăturile lor”.

De aceea, după aproape o lună de cînd Primăria Chișinău a emis o dispoziție de anulare a autorizației de construcție, de demolare a edificiului și aducerea terenului în starea inițială, dispoziția nu a fost executată, iar construcția a rămas neatinsă.

„Primăria nu a întreprins nici o măsură pentru a înlătura betonul, de la eliberarea dispoziției a trecut deja aproape o lună, iar aceasta încă nu a fost executată și procesul de demolare se tărăgănează”, a spus Maia Laguta.

Totodată, ea susține că Primăria ar fi luat mită, de aceea tergiversează procesul de demolare a edificiului.

Reprezentanții societății civile declară că, dacă pînă acum protestau în fața Primăriei o dată pe săptămînă, de azi înainte vor protesta zilnic și vor cere demiterea unuia dintre cei doi funcționari, dar și „demolarea urgentă” a construcției din parcul Ștefan cel Mare și Sfînt.

„Va trebui să începem ziua de lucru cu primarul orașului. Ne vom duce în fiecare zi la Primărie să-i amintim lui Chirtoacă care sînt obligațiunile lui”, a declarat reprezentantul societății civile, Iurie Drănicilă, prezent la conferința de presă.

Scandalul pe marginea construcției din scuarul Europei a început la începutul lunii decembrie 2012, cînd în presă au apărut informații la acest subiect. Municipalitatea a acționat imediat și a spus că edificiul este eliberat regulamentar. Ulterior, a anunțat că a anulat autorizația de construcție, invocînd că firma nu are avizul Ministerului Culturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?