bucataria

6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai des
5 apr. 05:31  
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai desDaca tii la sanatatea ta si vrei ca tot ce manînci sa fie igienic si bine gatit, iti recomandam sa investesti mai des in cîteva din principalele obiecte din bucatarie. Iata despre ce e vorba. 1. Tigaia din teflon Atunci cînd gatesti cu ea, stratul de teflon elibereaza niste compusi extrem de toxici pentru
Colțunași ca la Sofia Gospodinele sau adunat la șezătoare
16 mar. 18:00  
Colțunași ca la Sofia. Gospodinele s-au adunat la șezătoareColțunași cu brînză de vaci, mămăligă din mălai ales și scrob cu smîntînă. Gospodinele din satul Sofia, raionul Drochia s-au întîlnit la șezătoare. Așa cum este săptămîna albă, femeile au ales să gătească mîncare tradițională, folosind doar produse lactate, făinoase și ouă. Gospodinele de la Sofia s-au
REŢETA ZILEI Plăcinte cu mere
2 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu mereMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi
Orezul din care se face paella ar putea dispărea
8 feb. 16:30  
Orezul din care se face paella ar putea dispăreaUn soi de orez spaniol care în mod tradiţional este utilizat pentru a găti paella este ameninţat de o ciupercă, după ce Uniunea Europeană a interzis un pesticid pe care fermierii spanioli se bazau, un alt exemplu al modului în care normele comunitare de mediu îi nemulţumeşte pe fermieri, transmite Reuters.
Lumea este o carte și cei care nu călătoresc citesc doar o pagină Sau gustă doar o bucătărie
21 ian. 13:30  
„Lumea este o carte și cei care nu călătoresc citesc doar o pagină.” Sau gustă doar o bucătărie!Călătoriile sînt mereu acompaniate cu descoperirile gastronomice interesante și uneori, chiar curajoase! Mai ales cînd vine vorba despre părțile asiatice ale globului pămîntesc, cu cea mai veche istorie, cultură și tradiție, și anume, despre China! Bucătăria chineză este una dintre cele mai bogate moștenir
REŢETA ZILEI Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci
17 dec. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperciMod de preparare: Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde. Prepararea umpluturii: Ciuperc
REŢETA ZILEI Praz umplut cu ciuperci şi orez
16 dec. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orezMod de preparare: Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la
3 moduri surprinzătoare în care să folosești sarea în bucătărie
26 noi. 2023,, 00:30  
3 moduri surprinzătoare în care să folosești sarea în bucătărieScoate chiar și cele mai discrete arome la suprafață. Este un conservant excelent. Este un mineral esențial. Iata cîteva moduri inedite prin care mai poti sa folosesti sarea în bucatarie. 1. La copt: Sarea, amestecata cu albusul de ou, creeaza o minunatie de crusta crocanta, in timp ce interiorul ramane
REŢETA ZILEI Salată din legume ca la Chişinău
12 noi. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Salată din legume ca la ChişinăuMod de preparare: Roşiile şi castraveţii se taie felii sau rondele, ardeii − fidea. Ceapa se mărunţeşte. Toate ingredientele se amestecă, se adaugă verdeaţă, se sărează. Înainte de a se servi, se pune ulei sau smîntînă, se garniseşte cu măsline. Ingrediente: • 2 castraveţi, • 2 roşii, • 2 ardei gra
REŢETA ZILEI Biftec
4 noi. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: BiftecMod de preparare: Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se pr
REŢETA ZILEI Zraze Codreanca
1 oct. 2023,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Zraze «Codreanca»Mod de preparare: Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi p
Oleg Echim bucătarul din Republica Moldova care gătește pe vas de croazieră
1 oct. 2023,, 12:20  
Oleg Echim - bucătarul din Republica Moldova care gătește pe vas de croazierăCu o experiență de 12 ani in domeniul gastronomiei, Oleg Echim a reușit să gătească pentru mii și mii de gurmanzi, pe apă și pe uscat, rețete specifice din diferite țări sau chiar continente. Una dintre experiențele inedite a fost să fie bucătar pe un vas de croazieră. Împreună cu alți 300 de bucătari a gă
REŢETA ZILEI Peşte prăjit cu vinete
30 sep. 2023,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteRețeta zilei de astăzi este un deliciu culinar adevărat, sănătos și gustos - pește prăjit cu vinete. Mod de preparare: Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pen
Clasamentul celor mai bune supe de pui din lume Zeama din Republica Moldova în top 3
19 sep. 2023,, 18:30  
Clasamentul celor mai bune supe de pui din lume: Zeama din Republica Moldova, în top 3Zeama din Republica Moldova este a treia cea mai bună supă de pui din lume, cu un punctaj de 4,6 din 5, potrivit unui clasament realizat de tasteatlas.com. În top 10, au ajuns și două ciorbe făcute în România - rădăuțeană și supa de pui cu tăiței. Cea mai bună supă de pui din lume este Tom kha gai, o sp
Cum a devenit Victor Panasiuc bucătar în Japonia
17 sep. 2023,, 17:00  
Cum a devenit Victor Panasiuc bucătar în JaponiaExpertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova, Victor Panasiuc, a recunoscut că îi place să gătească și chiar a inventat o salată exclusivă cînd trăia și învăța în Japonia. El a povestit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenco, rel
REŢETA ZILEI Ciorbă de fasole verde
31 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verdeMod de preparare: În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile,curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu
REŢETA ZILEI Supă de cartofi cu porumb
26 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Supă de cartofi cu porumbMod de preparare: Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 mi­nute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Cînd legum
REŢETA ZILEI Carne de porc în ulcele cu colţunaşi
13 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Carne de porc în ulcele cu colţunaşiMod de preparare: Carnea se taie astfel ca să revină cîte 3 bucăţi la porţie, se bate se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Se pune în cratiţă, se acoperă cu bulion şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe. Carnea înăbuşită se pune în ulcele, deasupra se pun colţunaşii fierţi, se toarn
REŢETA ZILEI Ciuperci umplute
12 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciuperci umpluteMod de preparare: Pălăriile ciupercilor se umplu, se presară cu brînză şi se coc la cuptor. Se ser­vesc şi reci şi calde. Prepararea umpluturii: Picioruşele ciupercilor se mărunţesc şi se înăbuşă în unt, se adaugă ceapa prăjită, sarea, piperul, se amestecă. Ingrediente: 8 ciuperci shampignon me
REŢETA ZILEI Supă cu frecăţei
5 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Supă cu frecăţeiMod de preparare: Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă. Prepararea frecăţeilor: În faină s
REŢETA ZILEI Iahnie de fasole cu sos de roşii
16 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşiiMod de preparare: Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa
Restaurant în aer liber pe o stradă pietonală din capitală
10 iul. 2023,, 11:00  
Restaurant în aer liber pe o stradă pietonală din capitalăBucătarii celor mai cunoscute localuri de oraş au făcut un adevărat spectacol gastronomic în faţa pofticioşilor. Deloc puţini, chiar dacă preţurile nu au fost chiar mici. Centrul Chişinăului a fost scăldat și în acest weekend în arome ademenitoare. Cei mai apreciaţi bucătari au încins grătarele şi au prepa
REŢETA ZILEI Mălai cu magiun
25 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Mălai cu magiunMod de preparare: Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pep
REŢETA ZILEI Zeamă de găină cu orez
18 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Zeamă de găină cu orezMod de preparare: Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tă­iate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bu­căţi, bulionul se strecoară
REŢETA ZILEI Peşte copt cu dovlecei şi praz
17 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi prazMod de preparare: Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), dea
REŢETA ZILEI Babă neagră
12 iun. 2023,, 01:30  
REŢETA ZILEI: Babă neagrăMod de preparare: Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temp
Tinerii bucătari au cucerit inimile la Campionatul Gastronomic pentru Juniori
6 iun. 2023,, 20:30  
Tinerii bucătari au cucerit inimile la Campionatul Gastronomic pentru JunioriCu sufletul aprins, șorțurile la patru ace și instrumentele pregătite să facă magie, tinerii din 17 școli profesionale au pășit cu zîmbete și emoții în arena Campionatului Gastronomic pentru Juniori. Școala Profesională nr. 2 din Chișinău a devenit epicentrul acestei confruntări pline de savoare, iar arom
REŢETA ZILEI Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
20 mai. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu ciuperci şi ceapăRoşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână. Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se t
Plăcinta și tocana moldovenească au devenit bucatele preferate ale unui britanic
7 mai. 2023,, 16:00  
Plăcinta și tocana moldovenească au devenit bucatele preferate ale unui britanicWilliam Edgerton, traducător și blogger începător, a venit în Moldova pentru a călători, a se bucura de peisajele moldovenești, a face cunoștințe interesante și a gusta din bucătăria națională. Pe turistul britanic îl recunosc tinerii din capitală pe stradă, datorită videoclipurilor sale despre Moldova. Ai
Oamenii de știință au numit cel mai periculos loc din apartament
3 mai. 2023,, 01:30  
Oamenii de știință au numit cel mai periculos loc din apartamentCel mai periculos loc din apartament este chiuveta de bucătărie. Cu aceasta poate concura doar tabla de masă. În general, bucătăria este o răsadniţă de microorganisme periculoase. În chiuvete, oamenii dezgheaţă carnea crudă sau spală păsările înainte de a le găti, iar apoi microorganismele periculoase se r
10 ingrediente care nu trebuie săți lipsească din bucătărie
16 feb. 2023,, 01:30  
10 ingrediente care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărieE foarte ușor să gătești sănătos atunci cînd ai ingredientele care trebuie. Ține cont de sfaturile nutriționiștilor și asigură-te că le ai pe cele din lista de mai jos, scrie foodstory.ro. 1. Oțet balsamic Este mult mai gustos decît oțetul clasic, joacă și rolul de dressing pentru salată și are o propri
RECETA ZILEI Ghiveci
4 dec. 2022,, 18:30  
RECETA ZILEI: GhiveciMod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele cu grosimea de 1-2 cm. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute, ca să se scurgă zeama amară. Se taie cubuleţe, se prăjesc. Varza se taie cubul
REŢETA ZILEI Pui cu suc de struguri
29 oct. 2022,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguriMod de preparare: Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se forme
REŢETA ZILEI Ciorbă de crap
23 oct. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de crapMod de preparare: Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai des
16 oct. 2022,, 01:00  
6 obiecte din bucătărie pe care e bine să le schimbi mai desDaca tii la sanatatea ta si vrei ca tot ce manînci sa fie igienic si bine gatit, iti recomandam sa investesti mai des in cîteva din principalele obiecte din bucatarie. Iata despre ce e vorba. 1. Tigaia din teflon Atunci cînd gatesti cu ea, stratul de teflon elibereaza niste compusi extrem de toxici pentru
REŢETA ZILEI Borş cu porumb
1 oct. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Borş cu porumbMod de preparare: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi, la foc mic. Se dezghioacă grăunţele. Sfecla mărunţită se înăbuşă în grăsime şi oţet. Varza se taie fidea. Ceapa şi morcovul, tăiate fidea, se prăjesc în pasta de roşii. Bulionul se dă în clocot, se
REŢETA ZILEI Iahnie de vinete
4 sep. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de vineteMod de preparare: Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se
REŢETA ZILEI Miel la grătar
28 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Miel la grătarMod de preparare: Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore. Se pune mielul pe reţeaua un
Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică și bucătărie
28 aug. 2022,, 03:00  
Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică și bucătărieRenumitul ulei de cocos este considerat un superaliment, dar și un ingredient valoros în cosmetică. Bogat din punct de vedere nutrițional, uleiul de cocos are numeroase beneficii pentru organism. Pe lîngă beneficiile sale că ingredient pentru prepararea mîncărurilor și a produselor pentru îngrijirea pielii
REŢETA ZILEI Plăcinte cu brînză de vaci
27 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu brînză de vaciMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat (varianta veche) se pun cate 5-8 împreună, ungîndu-le bine cu ulei sau cu unt topit. Umplutură se pune pe foaie grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pătrăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se
REŢETA ZILEI Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi
20 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşiMod de preparare: Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se pr
REŢETA ZILEI Roşii umplute cu porumb ou şi ceapă
13 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapăMod de preparare: Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la
REŢETA ZILEI Ciuperci coapte cu tăieţei
7 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciuperci coapte cu tăieţeiMod de preparare: Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit ş
REŢETA ZILEI Vinete înăbuşite cu smîntînă
6 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînăMod de preparare: Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa pr
REŢETA ZILEI Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
24 iul. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptorMod de preparare: Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pă
REŢETA ZILEI Friptură de peşte în ulcele
10 iul. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulceleMod de preparare: Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi pră
REŢETA ZILEI Carne de vită cu praz
3 iul. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu prazMod de preparare: Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, s
REŢETA ZILEI Antricot nistrean
2 iul. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Antricot nistreanMod de preparare: Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se
REŢETA ZILEI Tocană de iepure de casă
18 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de iepure de casăMod de preparare: Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele est
REŢETA ZILEI Carne de porc înăbuşită cu fasole
12 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu fasoleMod de preparare: Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă de
bucataria
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993