X 

Rețeta

REŢETA ZILEI Fasole înăbuşite cu roşii
31 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşiiMod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fas
REŢETA ZILEI Plăcinte cu varză
30 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varzăMod de preparare: Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Ap
Medicamente compensate cum le vor primi cetățenii din luna aprilie
27 mar. 16:30  
Medicamente compensate: cum le vor primi cetățenii din luna aprilieDin datat de 1 aprilie, cetățenii Republicii Moldova vor putea primi medicamente compensate din farmacii, folosind doar buletinul, fără rețetă pe hîrtie. Acest lucru a devenit posibil datorită sistemului e-Rețeta, la care sînt conectate 3.300 de farmacii din toată Moldova.
REŢETA ZILEI Ardei umpluţi cu mere şi morcov
3 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei umpluţi cu mere şi morcovMod de preparare: Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel. Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se ames
REȚETA ZILEI Salată din carne de pui şi legume prăjite
4 feb. 18:30  
REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjiteMod de preparare: Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie. Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separa
REŢETA ZILEI Bureachiţă supă de roşii cu pelmeni
3 feb. 18:30  
REŢETA ZILEI: "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeniMod de preparare: Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe pînă legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Cînd supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. Prepararea pelmenilor: Aluatul se înt
Sistemul eRețeta în Moldova cînd va fi implementat
3 ian. 10:45  
Sistemul e-Rețeta în Moldova - cînd va fi implementatTestarea sistemului informațional automatizat „e-Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensateˮ va fi extins pe un eșantion mai mare de utilizatori în primele luni ale anului 2024. În Moldova, implementarea este planificată din luna aprilie. Directorul general al Companiei Naționale de Asigu
REŢETA ZILEI Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşii
25 noi. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşiiMod de preparare: Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură, carnea se pune în apă rece puţin sărată pentru 8-10 ore. După aceasta iepurele se taie bucăţi.Ceapa se taie semiinele, roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Bucăţile de iepure se rumenesc în ulei, se adaugă
Sistemul eRețeta va fi testat în raionul Hîncești
10 noi. 2023,, 19:00  
Sistemul eRețeta va fi testat în raionul HînceștiCompania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a desfășurat recent în raionul Hîncești, seminare interactive cu medicii și farmaciștii pentru a prezenta și a testa Sistemul informațional „eRețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate”. Seminarele au avut loc în incinta Spitalului raional H
REŢETA ZILEI Biftec
4 noi. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: BiftecMod de preparare: Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se pr
REŢETA ZILEI Peşte prăjit cu vinete
30 sep. 2023,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteRețeta zilei de astăzi este un deliciu culinar adevărat, sănătos și gustos - pește prăjit cu vinete. Mod de preparare: Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pen
REŢETA ZILEI Ciorbă de raţă
3 sep. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţăMod de preparare: Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fie
REŢETA ZILEI Ochiuri ca la ţară
2 sep. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ochiuri ca la ţarăMod de preparare: Slănina se curăţă de sare şi se taie cubuleţe mici, se prăjeşte puţin. Apoi se toarnă ouăle şi se prăjesc ochiuri pe o parte şi pe alta. Se pun în farfurii cu gălbenuşurile în sus. Se servesc cu brînza şi roşii, presărate cu verdeaţă. Ingrediente: 8 ouă, 150 g slănină, 4 roşii
REŢETA ZILEI Rulade de dovlecei umpluţi cu legume
27 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Rulade de dovlecei umpluţi cu legumeMod de preparare: Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează. Prepararea umpluturii: Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoi
Sistemul informațional eRețeta este în proces de elaborare
27 iul. 2023,, 18:30  
Sistemul informațional eRețeta este în proces de elaborareSituația privind gestionarea de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a sistemelor informaţionale a constituit subiectul unei întrevederi organizate de reprezentanţii companiei cu expertul în sănătate digitală Dejan Kovacevic, consultant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Expert
REŢETA ZILEI Iahnie de fasole cu sos de roşii
16 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşiiMod de preparare: Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa
REŢETA ZILEI Crap în făină de porumb
15 iul. 2023,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Crap în făină de porumbMod de preparare: Crapul se curăţă şi se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin făină de porumb, se rumeneşte în ulei călit şi se coace la cuptor pînă este gata. Peştele se serveşte cu ceapă pane, "urs" din mămăligă cu brînză şi cu mujdei. Prepararea cepei pane: Ceapa se taie inele, se t
REŢETA ZILEI Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
9 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vinMod de preparare: Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la ur
REŢETA ZILEI Pui cu legume
8 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Pui cu legumeMod de preparare: Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua d
REŢETA ZILEI Mălai cu magiun
25 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Mălai cu magiunMod de preparare: Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pep
REŢETA ZILEI Zeamă de găină cu orez
18 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Zeamă de găină cu orezMod de preparare: Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tă­iate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bu­căţi, bulionul se strecoară
Cele mai bune rețete de compot de căpșuni
17 iun. 2023,, 18:45  
Cele mai bune rețete de compot de căpșuniCompoturile de căpșuni, atît în ​​sezon, cît și în special în timpul iernii reci și cu zăpadă, sînt decorațiuni de masă onorabile, atît în ​​timpul săptămînii, cît și în zilele de sărbătoare. Băutura făcută din fructe de padure proaspete este minunat gustoasă și nu este necesar să vorbim despre avantaje. Î
REŢETA ZILEI Peşte copt cu dovlecei şi praz
17 iun. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi prazMod de preparare: Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), dea
REŢETA ZILEI Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
20 mai. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu ciuperci şi ceapăRoşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână. Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se t
REŢETA ZILEI Răcituri asortate
14 mai. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Răcituri asortateMod de preparare: Prelucraţi rasolul de porc, tăiaţi-l, spălaţi-l, la fel procedaţi şi cu găina, ceapa, legumele curăţaţi-le şi tăiaţi-le măşcat. (Ceapa şi morcovul le puteţi coace înainte de a le pune la fiert). Turnaţi peste carne apă sărată rece, adăugaţi piperul negru boabe şi fierbeți la foc încet tim
REŢETA ZILEI Vinete murate umplute cu legume
26 mar. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Vinete murate umplute cu legumeMod de preparare: Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în crati
Idei de mic dejun delicios de la food bloggerița Valeria Țurcan
19 feb. 2023,, 10:30  
Idei de mic dejun delicios de la food bloggerița Valeria ȚurcanOrice dimineață merită a fi începută frumos. Micul dejun a fost considerat dintotdeauna cea mai importantă masă a zilei. Autoarea cărții „Rețete pentru pofticioși” vine cu căteva idei, care pot fi puse în farfurie la fiecare început de zi. „Smoothie verde este preferatul meu, doar că aparatul meu sa strica
Rețete pentru pofticioși abundă în mîncăruei tradiționale moldovenești
18 feb. 2023,, 14:00  
„Rețete pentru pofticioși” abundă în mîncăruei tradiționale moldoveneștiScoasă nu demult de la tipar, cartea food bloggeriței Valeria Țurcan este bogată în rețete tradițonale moldovenești. De la mămăligă cu friptură, pînă la babă neagră - toate se găsesc în „Rețete pentru pofticioși”. Mîndră de rodul muncii sale, Valeria spune că nu se oprește aici și că ar vrea să lanseze și
Masa de Craciun Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptor
6 ian. 2023,, 13:00  
Masa de Craciun: Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptorIngrediente: 1 miel (3-3,5 kg), măruntaie de miel, 3-4 pahare tăieței de casă, 4 cepe, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper negru măcinat. Pentru marinată: 5-6 căţiei de usturoi, 1-2 rădăcini hrean, 5 cepe, 1 pahar vin de masă, 10-12 boabe piper negru, ½ pahar ulei, 3-5
Masa de Craciun Rețeta celor mai gustoși cighiri
6 ian. 2023,, 11:31  
Masa de Craciun: Rețeta celor mai gustoși cighiriMod de preparare: Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi
REŢETA ZILEI Ciulama de pui
10 sep. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciulama de puiMod de preparare: Într-o caserolă cu apă fierbîndă sărată punem rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată, morcovul, un buchet de verdeaţă, foi de dafin, piper negru boabe, ciuperci (schampignonis) şi lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Apoi punem puii tăiaţi bucăţi şi spălaţi, o bucăţică de slănină, turnăm vi
REŢETA ZILEI Plăcinte cu ou şi mărar
3 sep. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu ou şi mărarMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat se taie pătrăţele cu dimensiunea 18x18 cm. Umplutura se pune în centrul fiecărui pătrăţel, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun
REŢETA ZILEI Colţunaşi cu brînză şi cartofi
14 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză şi cartofiMod de preparare: Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, în ea se toarnă laptele şi oul, se frămîntă un aluat mediu (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de margine se pune umplutura
REŢETA ZILEI Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orez
26 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orezMod de preparare: Ciupercile se fierb, se mărunţesc, se prăjesc în unt, apoi se adaugă ceapa, care s-a prăjit separat, se mai ţin pe foc 2-3 minute, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, o jumătate din verdeaţă, 2-3 linguri smîntînă. Totul se ame
REŢETA ZILEI Tocană de pui cu mămăligă
5 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de pui cu mămăligăMod de preparare: Fileul se taie feliuţe, se prăjeşte cu ceapă tăiată semiinele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi. Cu 5 minute înainte de a fi gata se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă. Ingrediente:
REŢETA ZILEI Pui cu suc de struguri
4 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguriMod de preparare: Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se forme
REŢETA ZILEI Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez
29 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu legume şi orezMod de preparare: Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra
REŢETA ZILEI Peşte prăjit cu vinete
28 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteПриготовление: Филе нарезать на порционные куски, посолить, посыпать перцем, запанировать в кукурузной муке и обжарить с двух сторон до образования румяной корочки. Баклажаны очистить от кожуры, нарезать кружочками, посолить, положить под пресс на 25-30 минут, чтобы удалить горечь. Затем запанировать в пше
REŢETA ZILEI Şalău Basarabia
22 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”Mod de preparare: Cartofii gata, curăţaţi se fierb, se taie rondele cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Fileul de şalău se spală se usucă, se taie bucăţi nu prea mari, se sară, se piperează, se trece prin făină, se prăjeşte în tigaia cu ulei încins pînă la culoarea aurie. Într-o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal s
REŢETA ZILEI Ciorbă scăzută
7 mai. 2022,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzutăMod de preparare: În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa pr
REŢETA ZILEI Ciorbă de vită cu tăieţei de casă
30 apr. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casăMod de preparare: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se f
REŢETA ZILEI Ciorbă de raţă
29 ian. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţăMod de preparare: Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fie
Salată de ton cu porumb și ceapă O rețetă simplă și foarte gustoasă
15 ian. 2022,, 20:00  
Salată de ton cu porumb și ceapă. O rețetă simplă și foarte gustoasăSalata de ton cu porumb și ceapă se prepară rapid și este delicioasă. Iată rețetă simplă care este gata în doar 10 minute. Ingrediente: 1 conservă de ton în apă sau ulei (bucăți, nu mărunțit) 1 ceapă mică (roșie, albă sau chiar ceapă verde) 1 conservă de porumb boabe zeamă de lămîie sare și piper 1
Călătorie gastronomică de Anul Nou în lumea bucătăriei moldoveneşti FOTO
31 dec. 2021,, 03:36  
Călătorie gastronomică de Anul Nou în lumea bucătăriei moldoveneşti (FOTO)Vă propunem rețete ale bucătăriei moldoveneşti, care vor fi ideale pentru masa de Anul Nou. An Nou fericit și poftă bună! Răcitură de cocoş Răcituri asortate Ruladă din carne de pui cu ardei copt Pui umplut Carne coaptă cu prune uscate Gustare cu b
REŢETA ZILEI Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
10 mai. 2021,, 18:31  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumbMod de preparare: Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc. Se se
REŢETA ZILEI Dovleac cu orez şi stafide
18 apr. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Dovleac cu orez şi stafideMod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc. Ingred
REŢETA ZILEI Fasole păstăi cu ceapă
17 apr. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Fasole păstăi cu ceapăMod de preparare: Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdea
REŢETA ZILEI Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi
4 apr. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oiMod de preparare: Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine. Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubule
REŢETA ZILEI Tocană de ciuperci cu ardei graşi
28 mar. 2021,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de ciuperci cu ardei graşiMod de preparare: Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă
REŢETA ZILEI Cartofi noi fierţi cu usturoi
27 mar. 2021,, 19:00  
REŢETA ZILEI: Cartofi noi fierţi cu usturoiMod de preparare: Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa. Cartofii se servesc: 1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, pre
Rețeta
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991