X 

bucătăria tradiţională

REŢETA ZILEI Fasole înăbuşite cu roşii
31 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşiiMod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fas
REŢETA ZILEI Plăcinte cu varză
30 mar. 18:00  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varzăMod de preparare: Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Ap
REŢETA ZILEI Ardei umpluţi cu mere şi morcov
3 mar. 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei umpluţi cu mere şi morcovMod de preparare: Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel. Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se ames
REȚETA ZILEI Salată din carne de pui şi legume prăjite
4 feb. 18:30  
REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjiteMod de preparare: Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie. Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separa
REŢETA ZILEI Bureachiţă supă de roşii cu pelmeni
3 feb. 18:30  
REŢETA ZILEI: "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeniMod de preparare: Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe pînă legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Cînd supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. Prepararea pelmenilor: Aluatul se înt
REŢETA ZILEI Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşii
25 noi. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşiiMod de preparare: Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură, carnea se pune în apă rece puţin sărată pentru 8-10 ore. După aceasta iepurele se taie bucăţi.Ceapa se taie semiinele, roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Bucăţile de iepure se rumenesc în ulei, se adaugă
Bucatele moldovenești cuceresc inimile francezilor
4 noi. 2023,, 10:13  
Bucatele moldovenești cuceresc inimile francezilorO femeie din Cahul a devenit cunoscută în toată Europa datorită talentului său culinar. Oxana Crețu aduce aromele copilăriei din Republica Moldova în bucătăria franceză de top. Este proprietara unui restaurant în orașul francez Bordeaux și recent a atras atenția inspectorilor Michelin. Aceștia au inclus-o
REŢETA ZILEI Ciorbă de raţă
3 sep. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţăMod de preparare: Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fie
REŢETA ZILEI Ochiuri ca la ţară
2 sep. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ochiuri ca la ţarăMod de preparare: Slănina se curăţă de sare şi se taie cubuleţe mici, se prăjeşte puţin. Apoi se toarnă ouăle şi se prăjesc ochiuri pe o parte şi pe alta. Se pun în farfurii cu gălbenuşurile în sus. Se servesc cu brînza şi roşii, presărate cu verdeaţă. Ingrediente: 8 ouă, 150 g slănină, 4 roşii
REŢETA ZILEI Rulade de dovlecei umpluţi cu legume
27 aug. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Rulade de dovlecei umpluţi cu legumeMod de preparare: Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează. Prepararea umpluturii: Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoi
Mai mult bucate moldovenești șiau cîștigat statutul de Specialități tradiționale garantate
24 aug. 2023,, 17:45  
Mai mult bucate moldovenești și-au cîștigat statutul de Specialități tradiționale garantateÎncă un pas important spre protejarea și promovarea patrimoniului culinar al țării! „Plăcinta miresei”, „Ghițman”, „Rasol de șuvai”, „Plachie de pește” și „Borș cu burecheți” și-au câștigat recent statutul de Specialități tradiționale garantate (STG) din Republica Moldova, fiind înregistrate cu succes la Agen
REŢETA ZILEI Crap în făină de porumb
15 iul. 2023,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Crap în făină de porumbMod de preparare: Crapul se curăţă şi se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin făină de porumb, se rumeneşte în ulei călit şi se coace la cuptor pînă este gata. Peştele se serveşte cu ceapă pane, "urs" din mămăligă cu brînză şi cu mujdei. Prepararea cepei pane: Ceapa se taie inele, se t
REŢETA ZILEI Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
9 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vinMod de preparare: Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la ur
REŢETA ZILEI Pui cu legume
8 iul. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Pui cu legumeMod de preparare: Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua d
REŢETA ZILEI Răcituri asortate
14 mai. 2023,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Răcituri asortateMod de preparare: Prelucraţi rasolul de porc, tăiaţi-l, spălaţi-l, la fel procedaţi şi cu găina, ceapa, legumele curăţaţi-le şi tăiaţi-le măşcat. (Ceapa şi morcovul le puteţi coace înainte de a le pune la fiert). Turnaţi peste carne apă sărată rece, adăugaţi piperul negru boabe şi fierbeți la foc încet tim
A fost găsită o modalitate de a face clătite perfecte
8 mai. 2023,, 01:00  
A fost găsită o modalitate de a face clătite perfecteOamenii de știință din Noua Zeelandă și Franța au descoperit cea mai bună tehnologie de prăjire a clătitelor, pentru ca ele să fie perfect omogene. Clătitele ideale trebuie să fie rotunde și de aceeași grosime. În plus, ele trebuie prăjite uniform, dificultăți care deseori apar. Aluatul se lipeste prea rep
Masa de Craciun Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptor
6 ian. 2023,, 13:00  
Masa de Craciun: Rețeta celui mai gustos miel umplut la cuptorIngrediente: 1 miel (3-3,5 kg), măruntaie de miel, 3-4 pahare tăieței de casă, 4 cepe, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper negru măcinat. Pentru marinată: 5-6 căţiei de usturoi, 1-2 rădăcini hrean, 5 cepe, 1 pahar vin de masă, 10-12 boabe piper negru, ½ pahar ulei, 3-5
Masa de Craciun Rețeta celor mai gustoși cighiri
6 ian. 2023,, 11:31  
Masa de Craciun: Rețeta celor mai gustoși cighiriMod de preparare: Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi
O vloggeră din Italia a publicat un videoclip despre vizita sa la bunicii din Moldova
18 dec. 2022,, 18:45  
O vloggeră din Italia a publicat un videoclip despre vizita sa la bunicii din MoldovaO vloggeră din Italia, cu rădăcini moldovenești, a publicat un videoclip în care povestește publicului despre vizita sa în Moldova, la bunici. De asemenea, ea a arătat ce a mîncat pe parcursul săptămînii petrecute în sat și a povestit despre nunțile moldovenești, scrie diez.md. Rossie Maio are 24 de ani
REŢETA ZILEI Ciulama de pui
10 sep. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciulama de puiMod de preparare: Într-o caserolă cu apă fierbîndă sărată punem rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată, morcovul, un buchet de verdeaţă, foi de dafin, piper negru boabe, ciuperci (schampignonis) şi lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Apoi punem puii tăiaţi bucăţi şi spălaţi, o bucăţică de slănină, turnăm vi
REŢETA ZILEI Plăcinte cu ou şi mărar
3 sep. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu ou şi mărarMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat se taie pătrăţele cu dimensiunea 18x18 cm. Umplutura se pune în centrul fiecărui pătrăţel, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun
REŢETA ZILEI Gogoşari umpluţi cu porumb morcov şi prune uscate
21 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscateMod de preparare: Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de
REŢETA ZILEI Colţunaşi cu brînză şi cartofi
14 aug. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză şi cartofiMod de preparare: Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, în ea se toarnă laptele şi oul, se frămîntă un aluat mediu (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de margine se pune umplutura
REŢETA ZILEI Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orez
26 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orezMod de preparare: Ciupercile se fierb, se mărunţesc, se prăjesc în unt, apoi se adaugă ceapa, care s-a prăjit separat, se mai ţin pe foc 2-3 minute, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, o jumătate din verdeaţă, 2-3 linguri smîntînă. Totul se ame
REŢETA ZILEI Tocană de pui cu mămăligă
5 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Tocană de pui cu mămăligăMod de preparare: Fileul se taie feliuţe, se prăjeşte cu ceapă tăiată semiinele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi. Cu 5 minute înainte de a fi gata se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă. Ingrediente:
REŢETA ZILEI Pui cu suc de struguri
4 iun. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguriMod de preparare: Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se forme
REŢETA ZILEI Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez
29 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi cu legume şi orezMod de preparare: Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra
REŢETA ZILEI Peşte prăjit cu vinete
28 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vineteПриготовление: Филе нарезать на порционные куски, посолить, посыпать перцем, запанировать в кукурузной муке и обжарить с двух сторон до образования румяной корочки. Баклажаны очистить от кожуры, нарезать кружочками, посолить, положить под пресс на 25-30 минут, чтобы удалить горечь. Затем запанировать в пше
REŢETA ZILEI Şalău Basarabia
22 mai. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”Mod de preparare: Cartofii gata, curăţaţi se fierb, se taie rondele cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Fileul de şalău se spală se usucă, se taie bucăţi nu prea mari, se sară, se piperează, se trece prin făină, se prăjeşte în tigaia cu ulei încins pînă la culoarea aurie. Într-o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal s
REŢETA ZILEI Ciorbă de vită cu tăieţei de casă
30 apr. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casăMod de preparare: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se f
REŢETA ZILEI Ciorbă de raţă
29 ian. 2022,, 18:30  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţăMod de preparare: Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fie
Călătorie gastronomică de Anul Nou în lumea bucătăriei moldoveneşti FOTO
31 dec. 2021,, 03:36  
Călătorie gastronomică de Anul Nou în lumea bucătăriei moldoveneşti (FOTO)Vă propunem rețete ale bucătăriei moldoveneşti, care vor fi ideale pentru masa de Anul Nou. An Nou fericit și poftă bună! Răcitură de cocoş Răcituri asortate Ruladă din carne de pui cu ardei copt Pui umplut Carne coaptă cu prune uscate Gustare cu b
REŢETA ZILEI Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
10 mai. 2021,, 18:31  
REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumbMod de preparare: Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc. Se se
REŢETA ZILEI Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi
4 apr. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oiMod de preparare: Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine. Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubule
REŢETA ZILEI Salată din legume ca la Chişinău
6 mar. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată din legume ca la ChişinăuMod de preparare: Roşiile şi castraveţii se taie felii sau rondele, ardeii − fidea. Ceapa se mărunţeşte. Toate ingredientele se amestecă, se adaugă verdeaţă, se sărează. Înainte de a se servi, se pune ulei sau smîntînă, se garniseşte cu măsline. Ingrediente: • 2 castraveţi, • 2 roşii, • 2 ardei gra
REŢETA ZILEI Trei ciobănei
28 feb. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: „Trei ciobănei”Mod de preparare: Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se con
REŢETA ZILEI Jambon
21 feb. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: JambonMod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe şi de grăsimea de prisos, apoi se unge bine cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin, şi usturoi pisat şi se stropeşte cu vin. Se pune la marinat pentru 24 ore. Într-o tavă unsă cu unt se pune stratul din legume: rădăcinile şi ceapa tăiate feliuţe. D
REŢETA ZILEI Carne de porc în ulcele cu colţunaşi
20 feb. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Carne de porc în ulcele cu colţunaşiMod de preparare: Carnea se taie astfel ca să revină cîte 3 bucăţi la porţie, se bate se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Se pune în cratiţă, se acoperă cu bulion şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe. Carnea înăbuşită se pune în ulcele, deasupra se pun colţunaşii fierţi, se toar
REŢETA ZILEI Şalău cu mujdei
30 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Şalău cu mujdeiMod de preparare: Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucă
REŢETA ZILEI Plăcinte cu vișine
24 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu vișineMod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi un
REŢETA ZILEI Gogoşele din brînză şi unt Urs
10 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Gogoşele din brînză şi unt ("Urs")Mod de preparare: Se prepară mămăliga, se răceşte puţin, se împarte în foi nu prea mari. În centrul fiecărei foi se pune brînza amestecată cu unt şi verdeaţă. Se formează „urşi" (gogoaşe), se pun pe o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Se serveşte cu smîntînă. Ingrediente: 1½ pahar făină de po
REŢETA ZILEI Vinete cu umplutură de carne de pui
9 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Vinete cu umplutură de carne de puiMod de preparare: Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură maioneză, se amestecă, se u
REŢETA ZILEI Salată din ridiche morcov şi ceapă verde
3 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată din ridiche, morcov şi ceapă verdeMod de preparare: Ridichea şi morcovul se spală, se curăţă şi se taie pai, se condimentează cu sare, ulei, se pune în farfurie în formă de moviliţă şi se presară cu ceapa verde tăiată mărunt. Ingrediente: 1 ridiche, 1 morcov, 1 ceapă verde (partea de sus), 2 linguri de ulei, sare.
REŢETA ZILEI Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă
2 ian. 2021,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînăMod de preparare: Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere. Se serveşte cu friganele. Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se
REŢETA ZILEI Ruladă din carne de pui cu ardei copt
27 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei coptMod de preparare: Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se pr
REŢETA ZILEI Ardei graşi prăjiţi cu sos
20 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Ardei graşi prăjiţi cu sosMod de preparare: Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se cu­răţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pră­jesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză. Prepararea sosului: Roşiile se opăresc,
REŢETA ZILEI Salată de legume prăjite
12 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Salată de legume prăjiteMod de preparare: Vînăta, dovlecelul şi ardeiul se spală, se curăţă şi se taie cuburi mari. Se prăjesc în ulei până la obţinerea culorii aurii. Se taie roşiile felii, brânza cuburi, ceapa semiinele. Toate ingredientele se unesc, se adaugă sare, piper, ulei şi se amestecă bine. Înainte de a servi se garn
REŢETA ZILEI Crap înăbuşit în marinată ca la ţară
6 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Crap înăbuşit în marinată ca la ţarăMod de preparare: Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la fo
REŢETA ZILEI Tocătură de ciuperci
5 dec. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Tocătură de ciuperciMod de preparare: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat. Tocătura e mai gu
REŢETA ZILEI Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară
29 noi. 2020,, 18:00  
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţarăMod de preparare: Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele t
bucătăria tradiţională
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994