X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Papa Francisc: Ce este și cum a apărut coronavirusul, de fapt

9 apr. 2020,, 23:30   Externe
3003 0

Suveranul Pontif a acordat un interviu publicației The Tablet – prin e-mail, avînd în vedere restricțiile impuse de criza medicală și, mai ales, distanțarea socială necesară pentru a încerca răspîndirea infecției cu COVID-19 -, iar subiectul a fost, bineînțeles, noul coronavirus care a pus întreaga lume în alertă.

Papa Francisc consideră că oamenii nu au dat un răspuns adecvat ”catastrofelor naturale” – oferind ca exemplu topirea ghețarilor și incendiile devastatoare care au avut loc în Australia – și spune că noul coronovirus poate fi, în ultimă instanță, o răzbunare a naturii. Nu există o certitudine, din acest punct de vedere, transmite Papa Francisc, însă totul poate fi interpretat drept un ”răspuns” pe care natura îl dă oamenilor.

„Nu am răspuns catastrofelor naturale. Cine mai vorbește acum de incendiile din Australia sau își amintește că acum 18 luni o navă putea trece prin Polul Nord din cauza topirii ghețarilor? Nu știu dacă este o răzbunare a naturii, dar în mod sigur este un răspuns”, a declarat Papa Francisc. „Aveți grijă de voi, pentru viitorul ce îl aveți în față”, a mai transmis Suveranul Pontif în timpul acestui interviu.

În contextul crizei coronaviruslui, Vaticanul a emis – pe data de 20 martie 2020 – Decretul Penitenţiariei Apostolice cu privire la acordarea de indulgenţe speciale credincioşilor în situaţia actuală de pandemie. Iar acest decret a adus următoarele precizări:

”Se acordă indulgenţa plenară credincioşilor infectaţi de Coronavirus, supuşi regimului de carantină prin dispoziţia autorităţii sanitare în spitale sau în locuinţele proprii dacă ei, cu suflet dezlipit de orice păcat, se vor uni spiritual prin mijloacele de comunicare cu celebrarea Sfintei Liturghii, cu recitarea Sfîntului Rozariu, cu practica pioasă a Via Crucis sau cu alte forme de devoţiune, sau dacă măcar vor recita Crezul, Tatăl Nostru şi o invocaţie pioasă către Sfînta Fecioară Maria, oferind această încercare în spirit de credinţă în Dumnezeu şi de caritate faţă de fraţi, cu voinţa de a îndeplini condiţiile obişnuite (spovadă sacramentală, împărtăşanie euharistică şi rugăciune după intenţiile Sfântului Părinte), imediat ce le va fi posibil. Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-şi dea viaţa pentru prietenii săi”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?