X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Orașul pierdut care avea la fel de multe clădiri precum Manhattanul (VIDEO)

4 aug. 2019,, 01:30   Externe
6345 0

Angamuco a fost un vechi oraș al nativilor din America Centrală, situat în actualul stat mexican Michoacán, care a fost locuit de populația Purépechas, rivala aztecilor, până la sfârșitul perioadei post-clasice, fiind descoperit de arheologi în anul 2009.

Se află la aproximativ 9 km sud-est de Tzintzuntzan, în bazinul lacului din Pátzcuaro.

Un studiu recent a arătat faptul că orașul se întindea pe o suprafață de aproximativ 26 km2 și că a adăpostit aproape 100.000 de persoane în perioada sa de glorie. Orașul conține aproximativ 40.000 de clădiri și poate fi comparat cu numărul de clădiri pe care astăzi le numără Manhattanul, însă pe o suprafață mult mai mare de teren, de circa 59 de km2.

„Dacă faci un simplu calcul, dintr-odată vorbești despre 40 000 de fundații de construcție în junglă, același număr de fundații care există în prezent pe insula Manhattan. Aceasta era o zonă uriașă, cu o mulțime de oameni și o mulțime de fundații arhitecturale. Să observăm cum acest oraș masiv a existat în inima Mexicului pentru tot acest timp și nimeni nu știa că este acolo, e ceva uimitor”, a declarat Chris Fisher, profesor de antropologie, pentru The Guardian.

Între 1000 și 1350 e.n. populația orașului a ajuns la aproximativ 100.000 de oameni, a spus Fisher, făcându-l cel mai mare oraș din vestul Mexicului la acea vreme. Cercetătorii au observat, de asemenea, că orașul avea câteva trăsături ciudate ca aspect. Templele și piețele deschise sunt situate în opt locuri de la marginea orașului Angamuco, și nu în centru, după cum este mai obișnuit. Alte caracteristici pe care echipa le-a descoperit inclue drumuri, piramide, grădini publice și cimitire.


Experții au folosit lasere pentru a trimite fascicule de lumină din elicoptere pe sol, măsurând în acest fel impulsurile reflectate pentru a construi o hartă, o imagine reală a regiunii. Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Colorado (CSU). Metodele tradiționale ale studiilor arheologice la sol ar fi durat 20 de ani pentru a asambla toate aceste date, însă folosind aceastătehnică bazată pe laser, cunoscută sub numele de Lidar, crearea hărții durează doar câteva zile, susțin experții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?