X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Orașul care a ajuns să fie părăsit de localnici din motive neclare (FOTO)

3 mar. 2019,, 19:30   Externe
6226 1

Teotihuacán, în traducere „Locul unde omul devine Zeu”, este un oraș vechi aztec situat în Mexic, în apropiere de orașul San Juan Teotihuacán. Între anii 650 – 100 î.e.n. Teotihuacán era un centru cultural, economic și militar important din Mezoamerica.

În timpul apogeului său de dezvoltare, orașul a atins o populație de ca. 200.000 de locuitori, fiind în acel timp cel mai mare oraș de pe continentul american și din lume. Prin anii 650 e.n. începe o perioadă de declin pentru ca prin anii 750 e.n. orașul să fie părăsit; motivele nu sunt clare, la fel cum nu se cunoaște cu exactitate cine a pus prima piatră de temelie a așezării, și de ce a ales această formă.

Teotihuacan a fost abandonat cu mult înainte de sosirea spaniolilor în Mesoamerica. Acest lucru înseamnă că puținele referiri la oraș care au fost păstrate în sursele istorice produse în anii de după cucerirea Mexicului nu vorbesc corect despre locuitorii din Teotihuacan, ci despre reprezentarea celor care au trăit după prăbușirea Teotihuacanului.

Potrivit legendelor păstrate de pe vremea primilor conchistadori spanioli, Teotihuacan ar fi fost construit de quinametzina, o rasă de oameni uriași, iar templele, piramidele orașului erau imaginate de spanioli ca fiind niște morminte masive ale zeilor acesotra, un loc sacru unde, după moarte, și oamenii ar deveni Dumnezei.

Potrivit arheologilor, designul avansat al orașului Teotihuacan sugerează că vechii constructori aveau cunoștințele nu numai despre arhitectură, ci și despre matematică, geometrie și astronomie. Peste toate acestea, un detaliu uimitor al zonei centrale a orașului, locul principalelor temple, este acela că, observat de sus, seamănă straniu cu o placă de circuite electronice cu două cip-uri mari de procesor, Piramida Soarelui și Piramida Lunii. Iată cum ar arăta imaginea templelor din Teotihuacan suprapusă peste o placă cu circuite electronice. Imaginea de sus este rezultatul suprapunerii, iar cea de jos dispunerea templelor în situl arheologic. După cum vedeți, cele doua imagini par să fie din aceeași poveste

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?