X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oamenii de știință ruși au învățat să determine bolile după serul sangvin

14 iul. 2020,, 00:01   Externe
3589 0

Oamenii de știință Universitatea politehnică Petru cel Mare (СПбПУ) din Sankt-Petersburg, în comun cu colegii de la Universitatea Tsinghua (RPC) au dezvoltat o nouă metodă de diagnosticare a bolilor, bazat pe analiza de împrăștiere a laserului în serul sanguin. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul primului trimestru al Biology, transmite ria.ru.

СПбПУ a numit această tehnică drept una rapidă, fără contact, sigură și, de asemenea, care nu necesită utilizarea reactivilor costisitori. Aceste beneficii, potrivit oamenilor de știință, vor permite utilizarea acestuia în studiile de screening a sîngelui, cum ar fi în cadrul dispensarizării.

În serul sangvin în mod normal, există o anumită concentrație de complexe imune, dar în contact cu antigenul (componenta patologică) se formează noi complexe imune.

Un grup științific internațional a investigat serul din sîngele unor donatori cu diferite patologii care afectează imunitatea (boli autoimune, boli oncologice, diabet zaharat).

Oamenii de știință au stabilit că dimensiunea crescută a complexelor imune indică prezența bolilor, precum și poate avea în sine un efect negativ potențial asupra stării organismului. Complexele imune nou formate în concentrații mari pot perturba funcționarea organismului: blocheză microcapilarele, se pot depune în țesuturi, provocînd procese inflamatorii cronice.


"Folosind metoda dezvoltată, am reușit să urmărim calea de activare a sistemului imunitar în sînge. Rezultatele noastre pot fi utilizate în farmacologie pentru testarea medicamentelor și în diagnosticul preventiv modern al bolilor imune", a subliniat Elena Velicico, șefa Laboratorului fotometriei laser și spectroscopiei din cadrul СПбПУ.


În viitor, echipa științifică intenționează să colaboreze cu colegii biologi pentru a determina ce substanțe și cum afectează activarea imunității.

Ulterior, oamenii de știință intenționează să studieze perturbările sistemului imunitar în cazul bolile oncologice. Cercetătorii speră să "învețe” imunitatea să recunoască celulele oncologice și să se vindece singure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?