Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Elemente misterioase în picturile lui Leonardo da Vinci

14 ian. 2018,, 05:26   Externe
7944 0

Leonardo da Vinci, considerat unul dintre cei mai mari ingineri și vizionari ai tuturor timpurilor, s-a născut într-o zi de 2 mai a anului 1519.

Pictorul, sculptorul, arhitectul, muzicianul, inventatorul, anatomistul, geologul, cartograful și botanistul da Vinci era capabil să scrie cu o mînă şi să deseneze cu cealaltă, în acelaşi timp. Era fascinat de corpul uman și de găsirea acelui loc din trup în care s-ar găsi sufletul. Nu a reușit să-i descopere locul, în schimb a reușit să ne transmită prin picturile sale o poartă către acesta. Totuși multe dintre operele sale nu au fost pe deplin descifrate și ascund unele mistere. Cei de la brightside.com, ne prezintă patru dintre misterele pe care cel mai important reprezentant al Renașterii italiene ni le-a lăsat.

„Salvator Mundi”

Dacă veți privi cu atenția această pictură, o să observați faptul că mîna Mîntuitorului Iisus este transparentă. Motivul pentru care aceasta a fost desenată în acest fel nu se cunoaște cu exactitate, cert este că da Vinci a studiat legile opticii și cunoștea faptul că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate să apară în acest fel. Fundalul trebuie să fie mărit și să nu fie focalizat. Cu toate acestea, alege să ne prezinte lucurile într-un mod diferit.

„Cina cea de taină”


Un detaliu interesant în acest tablou îl reprezintă solnița de sare răzturnată, în dreptul lui Iuda. Potrivit tradiției, sarea răsturnată înseamnă ceartă, necazuri. Se cunoaște faptul că în cadrul cinei Iisus le spune apostolilor faptul că cineva de la această masă îl va trăda.

“Portretul Isabellei d’Este”

Acesta a fost descoperit recent, în anul 2013, în Elveția și, potrivit cercetărilor desfășurate de experți, îi aparține lui Leonardo da Vinci. Acest lucru este indicat de un pigment și un primer identice cu cele folosite de artist, precum și de imaginea foarte detaliată a femeii, care este similară cu cea din pictura Mona Lisa, în special zîmbetul acesteia.

“Doamna cu hermină”

Pictura a fost supusă unei noi tehnici de scanare și a surprins oamenii de știință cu faptul că nu a fost dintotdeauna o hermină reprezentată în pictură. Cel puțin două versiuni ale portretului au fost realizate pe aceeași pînză înainte de a fi luat forma pe care o cunoaștem acum. Prima versiune a fost fără hermină, iar cea de-a doua ilustra în totalitate un alt animal. De ce ar fi repictat da Vinci portretul pe aceeași pînză este un alt mister la care nimeni nu are un răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?