Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova a participat pentru prima dată la Colegiul Comisiei Economice Eurasiatice

27 mai. 2020,, 14:00   Economie
3184 2

La 26 mai, reprezentantul plenipotențiar al Guvernului Republicii Moldova la Comisia Economică Eurasiatică, Oxana Greceanîi, a participat pentru prima dată la ședința Colegiului CEE, transmite Noi.md.

Potrivit Comisiei Economice Eurasiatice, înainte de ședință, directorul Departamentului protocol și asigurare organizatorică a CEE, Daniar Turusbekov, a avut o întrevedere cu Oxana Greceanîi, care i-a înmînat o copie a scrisorii prim-ministrului Moldovei, Ion Chicu, în adresa președintelui Colegiului CEE, Mihail Measnikovici privind acordarea împuternicirilor.

"Sînt convins că această numire va servi la dezvoltarea în continuare a unei interacțiuni cuprinzătoare între Republica Moldova, Comisia Economică Euroasiatică și statele-membre ale Uniunii Economice Euroasiatice", a subliniat Ion Chicu în scrisoare.

Mihail Measnikovici a salutat-o pe Oxana Greceanîi la ședința Colegiului CEE, urîndu-i succese în această funcție responsabilă.

"Este foarte important pentru noi să participăm la ședințe, mai ales că Moldova este primul stat-observator la UEE. Sperăm că vom fi un bun exemplu, iar exemplul nostru va fi urmat de alte țări", a menționat Oxana Greceanîi.


Statutul de stat-observator pe lîngă UEE a fost acordat Republicii Moldova pe 14 mai 2018 de către Consiliul Economic Suprem Eurasiatic.
În conformitate cu Regulamentul privind statutul de stat-observator al UEE, aprobat prin Decizia Consiliului Economic Suprem Eurasiatic din 14 mai 2018 Nr. 8, guvernul statului, care a primit statutul de stat observator în cadrul Uniunii, trimite la Comisie o persoană, autorizată să interacționeze în mod regulat cu ea și organele sale.

Reprezentantul contribuie la stabilirea și menținerea unor contacte regulate corespunzătoare a organelor puterii executive de stat-observator cu Comisia pe probleme privind dezvoltarea cooperării comercial-economice, reglementarea tehnică, vamală, sanitară și fitosanitară, alte chestiuni ce țin de domeniul de referință a Comisiei, și, de asemenea, promovarea unui dialog și a cooperării în domeniile de interes comun pentru statele observator și a statelor membre. De asemenea, Reprezentantul, angajații Aparatului său și alți reprezentanți ai statului observator sînt în drept să participe, la invitație, la ședințele organelor consultative de pe lîngă Comisie, precum și la ședințele Colegiului Comisiei și Consiliului Comisiei fără a avea drept de vot. Invitațiile sînt transmise statului-observator la toate ședințele, cu excepția ședințelor pe probleme care sînt declarate închise la solicitarea membrului Colegiului Comisiei și (sau) statului-membru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?