Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

S-au descoperit semne de viață pe Venus!

15 sep. 2020,, 19:30   Externe
4414 0

Oamenii de știință susțin că au descoperit indicii care arată că există forme de viață pe planeta Venus, transmite evz.ro.

O echipă de la Universitatea din Cardiff a lansat o ipoteză șocantă care, dacă se confirmă, va da peste cap teoriile despre existența vieții pe planetele din sistemul nostru solar.

Cercetătorii de la Cardiff au anunțat că au detectat un gaz numit fosfină, în norii acizi ai planetei Venus, iar acest lucru indică existența unor microorganisme vii. Echipa condusă de Jane Greaves, profesor la Universitatea Cardiff, susține o ipoteză potrivit căreia aceste organismele vii plutesc în norii planetei Venus, conform BBC.

Potrivit sursei citate, fosfina este o moleculă formată dintr-un atom de fosfor și trei atomi de hydrogen care, pe Pămînt, este asociată cu viața, cu microbii care trăiesc în intestinele animalelor sau în medii sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Acesta este un gaz inflamabil, toxic, produs de bacterii care nu au nevoie de oxigen ca să supraviețuiască.

Planeta Venus denumită și planeta geamănă deoarece are aceleași dimensiuni ca și Pămîntul. De altfel, este cea mai apropiată planetă, cu o atmosferă care care captează căldura, astfel încât suprafața sa este suficient de fierbinte, 482 de grade Celsius, pentru a topi plumbul.


Norii lui Venus sînt foarte acizi, iar acest lucru distruge foarte rapid fosfina, motiv pentru care oamenii de știință cred că microbii venusieni folosesc o biochimie necunoscută, radical diferită, fie dezvoltă un strat de protecție, conform sursei citate mai sus.

Pentru a realiza studiile și pentru a obține datele publicate, specialiștii au folosit Telescopul James Clerk Maxwell din Hawaii în 2017 și Atacama Large Millimetre Array în 2019. Informațiile culese cu acest prilej au dezvăluit existența fosfinei din atmosfera planetei Venus au stat la baza unui studiu care a fost publicat în revista Nature Astronomy .

NASA pregătește o misiune spațială pilot, pentru aniii 2030, care să cerceteze și să adune probe din atmosfera planetei și de pe suprafața acesteia. Până acum, sondele spațiale care au aterizat pe Venus au rezistat temperaturii foarte ridicate doar câteva minute, insuficient pentru a colecta și transmite informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?