Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nucile și cerealele trebuie ținute la înmuiat înainte de consum

1 iun. 2020,, 00:30   Externe
15322 0

Acidul fitic este prins de fosforul pe care îl conțin boboasele, nucile și cerealele, deci este principalul depozitar al fosforului.

Acest acid nu este digerat și nu poate fi asimilat de organismul nostru. În plus, este demonstrat științific faptul că acest acid blochează absorbția Calciului, Fierului și Zincului de către organismul nostru. Pe lîngă asta, încurcă la absorbția grăsimilor și proteinelor, blochează procesele de fermentare în stomac. Cercetătorii științifici au mai demonstrat că acidul fitic poate fi cauza alergiilor și determină apariția cariilor. Tocmai pentru a împiedica aceste consecințe, se recomandă înmuierea în apă a acestor alimente, atenționează Irina Ghiliova, creatoarea programelor de detoxifiere a organismului.

„Cît timp trebuie ținute în apă? Orezul brun – 12 ore, hrișca – 5 ore, meiul – 5 ore, quinoa – 5 ore, nucile – 12 ore, semințele de cedru – 3 sau 4 ore, fasolele și mazărea – de la 12 la 24 ore, semințele – nu mai puțin de 3 ore, lintea – nu mai puțin de 3 ore dacă e roșie, iar celelalte tipuri să stea în apă de la 10 la 12 ore, năutul – între 12 și 16 ore. Se pun la înmuiat cerealele și nucile crude. Hrișca brună și migdalele prăjite nu se înmoaie. Vreau să adaug că semințele și nucile devin foarte gustoase, proaspete și vii după înmuiere, iar cerealele și boboasele se pregătesc foarte repede și ușor, proteinele din ele se asimilează de organism pe deplin. Veți uita de senzația de indigestie și greutate în stomac”, ne-a explicat Irina.

Este important ca aceste produse să fie bine spălate și puse la înmuiat, pe timp de vară se păstrează în mod obligatoriu în frigider, ca să nu se înăcrească. După ce s-au înmuiat atît cît este necesar, se varsă apă și se spală din nou foarte bine produsul. E comod a spăla semințele în sită. Un alt secret culinar pe care l-am împrumutat de la Irina la unul din atelierele ei de gătit este legat de TOFU. Puțini sînt fanii acestui produs, dar există un detaliu care l-ar putea face oaspetele frigiderului și stomăcelului vostru tot mai des.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?