X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce să mîncăm pe caniculă

15 iun. 2018,, 03:32   Externe
2499 0

Vara căldurile devin insuportabile. Știati că există alimente care ajută organismul să tolereze arțița verii.

Specialiştii ne recomandă ca în aceste zile să evităm carnea de porc, mezelurile, preparatele de tip fast-food şi chiar şi dulciurile. Pe toate acestea le putem înlocui cu legume şi fructe proaspete.

Pentru a nu vă supune organismul unui stres suplimentar inutil, medicii ne sfătuiesc să renunţăm la mesele copioase. Spre exemplu, carnea de porc poate fi înlocuită cu cea de pui, vită sau cu peşte.

Pe lista alimentelor indicate în zilele caniculate se află legumele şi fructele proaspete, dar şi produsele lactate. Legumele cu un conținut scăzut de amidon, cum ar fi: fasolea verde și galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveții, spanacul, salata verde, varza. Cele mai răcoritoare sînt merele, grepfrutul, mandarinele, mango, perele, căpșunele.

Laptele dulce, spre exemplu, reechilibrează aportul de calciu-magneziu, care are de suferit din cauza transpiraţiei abundente, în timp ce brînza pe cel de sodiu.


Totodată, nutriţioniştii ne recomandă să mîncăm şi ciocolată bogată în cacao, dar să nu facem excese. Mare importanţă trebuie să dăm şi hidratării şi să bem cel puţin un pahar de apă la fiecare 20 de minute.

Cele mai indicate lichide pe timp de caniculă sînt apa plată, apa minerală, precum și toate sucurile naturale făcute din fructe. Evitați sucurile acidulate din supermarket.

Deşi este foarte cald, specialiştii ne recomandă să nu ne ferim de ceaiurile calde, deoarece ele ajută la o mai bună termoreglare a organismului. Unul dintre cele mai răcoritoare ceaiuri de vară este cel de mentă amestecat cu ceai verde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?